https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-brne-je-k-videni-kontejnerovy-domek-pomuze-pri-zvladani-krizovych-situaci-pri-prirodnich-katastrofach
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Brně je k vidění kontejnerový domek. Pomůže při zvládání krizových situací při přírodních katastrofách

12.9.2017 10:00 | PRAHA (Ekolist.cz)
Mobilní obytný kontejner MAREK je malý domeček, který obsahuje celou řadu technologií, nástrojů a postupů, které umož­ňují soběstačné fungování domu či rekreačního chaty.
Mobilní obytný kontejner MAREK je malý domeček, který obsahuje celou řadu technologií, nástrojů a postupů, které umož­ňují soběstačné fungování domu či rekreačního chaty.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | Radka Matějíčková / Ekologický institut Veronica
Na Moravském náměstí v Brně je až do 15. září vystaven kontejner MAREK. Jde o mobilní obytný kontejner, malý domeček, který obsahuje celou řadu technologií, nástrojů a postupů, které umož­ňují soběstačné fungování domu či rekreačního chaty. Využít ho lze ale třeba jako krizovou kancelář starosty. Domek slouží jako ukázka dostupných technologií, které mohou zajistit řízení obce a komunikaci s občany v krizové situaci při přírodních katastrofách. Výstava je volně přístupná veřejnosti. Výstavu připravil a prohlídky zajišťuje Ekologický institut Veronica.
 

„Ve vystaveném objektu najdou zájemci funkční příklady v oblasti energetiky, osvětlení, získávání a využití vody a sanitárního zařízení. Celá výstava je umístěna v dřevěném domečku, neboli obytném kontejneru,“ říká Yvonna Gaillyová z Ekologického institutu Veronica.

Výstava a prezentace je určena pro všechny zájemce o soběstačné, na komunální infra­struktu­ře nezávislé objekty, pro zahrádkáře, zahradníky i městské politiky. Součástí je před­stavení možností hospodaření s dešťovou vodou.

„Kontejner je názornou ukázka technologií, pomocí kterých jsou vysvětleny principy fungování vybavenosti a infrastruktury odolné proti krizím a adaptované na podmínky probíhající klimatické změny,“ doplňuje Gaillyová.

Výstava je otevřena do 15. září vždy od 9 do 17 hodin na Moravské náměstí, před Místodržitelským palácem (naproti kinu Scala). Dne 14. září mezi 16 a 19 h proběhne série komentovaných prohlídek. Na akci se není třeba hlásit, vstup volný.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

MS

Michal Staša

12.9.2017 13:30
Bylo by fajn znát parametry toho energetického hospodářství a především, jak se chová v zimě, kdy svítí nejméně.
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist