https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-ceskem-svycarku-se-po-pozaru-otevrou-v-zari-dalsi-turisticke-stezky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Českém Švýcarku se po požáru otevřou v září další turistické stezky

27.8.2022 01:05 (ČTK)
Turisté budou moci na stezky, které nebyly bezprostředně zasaženy ohněm a žádné nebezpečí pro návštěvníky tam nehrozí
Turisté budou moci na stezky, které nebyly bezprostředně zasaženy ohněm a žádné nebezpečí pro návštěvníky tam nehrozí
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
V Českém Švýcarsku se v září otevřou další turistické stezky a silnice mezi Hřenskem a Mezní Loukou. Omezen bude pravděpodobně dál vstup do míst, ve kterých hořelo. Správa národního parku požádá ministerstvo životního prostředí o prodloužení platnosti omezení vstupu na požářiště a úpravu tohoto omezení, které je platné do 31. srpna, řekl mluvčí správy parku Tomáš Salov. Zatím není jasné, kolik zůstane po prázdninách na místě hasičů.
 

"Turisté budou moci na stezky, které nebyly bezprostředně zasaženy ohněm a žádné nebezpečí pro návštěvníky tam nehrozí. Budeme nicméně žádat o prodloužení platnosti omezení do míst, která jsou požárem zničena," řekl Salov. Od 1. září bude otevřena silnice mezi Hřenskem a Mezní Loukou. Skály v jejím okolí už zkontrolovali geologové.

Poničeny jsou vysokozátěžové bariéry na skalách v Hřensku. Náklady na jejich opravu podle Salova budou podle předběžných odhadů deset milionů korun. Příští týden geologové zkontrolují další skály, soutěsky a další skalní útvary poblíž.

Oheň vypukl v národním parku před měsícem, hasiči ho zlikvidovali za 20 dnů. Na místě se jich vystřídalo 6000. Správě parku předali hasiči území 12. srpna, od té doby ho strážci parku denně kontrolují. Pomáhají jim při tom drony, které vyhledávají místa se zvýšenou teplotou. Mluvčí hasičů Lukáš Marvan ČTK řekl, že zatím není jasné, jak to bude s nasazením hasičů od začátku září.

Policie vyšetřuje požár jako obecné ohrožení.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

ss

smějící se bestie

27.8.2022 07:22
To už budou mít na stezkách a v jejich okolí uklizeno ?
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist