https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-indonesii-se-narodilo-mlade-kriticky-ohrozeneho-nosorozce-sumaterskeho
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Indonésii se narodilo mládě kriticky ohroženého nosorožce sumaterského

28.11.2023 18:04 (ČTK)
Nosorožec sumaterský.
Nosorožec sumaterský.
V západní Indonésii se v pondělí narodilo mládě kriticky ohroženého nosorožce sumaterského. Tohoto nejmenšího druhu nosorožců zbývá ve volné přírodě odhadem jen několik desítek kusů. S odvoláním na oficiální činitele o tom informovala agentura AFP.
 

Mládě vážící 25 kilogramů se narodilo nosorožčí samici jménem Delilah v Národním parku Way Kambas. Otcem malého samečka, který ještě nedostal jméno, je samec Harapan.

Jde o páté mládě, které se narodilo z chovného programu v parku - a druhé v letošním roce, uvedla v prohlášení indonéská ministryně životního prostředí a lesnictví Siti Nurbaya Bakarová. Předchozí mládě se tu narodilo v září a stádo nosorožců v Národním parku Way Kambas nyní čítá deset kusů.

Světový fond na ochranu přírody (WWF) a Mezinárodní svaz ochrany přírody (IUCN) odhadují, že populace nosorožců sumaterských je nižší než 80 jedinců, kteří žijí na indonéských ostrovech Sumatra a Borneo.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (2)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Zbyněk Šeděnka

29.11.2023 09:14
Super. Takových zpráv není nikdy dost.
Odpovědět
DM

Dalibor Motl

30.11.2023 15:13
Doufejme, že se v budoucnu najde místo, kde budou moci žít a čeká je budoucnost bizonů nebo alpských kozorožců spíš než vakovlků nebo balijských tygrů.
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist