https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-japonsku-se-vydrazily-dva-melouny-v-prepoctu-za-vice-nez-pul-milionu-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Japonsku se vydražily dva melouny v přepočtu za více než půl milionu korun

25.5.2021 01:12 | TOKIO (ČTK)
Společnost plánuje nabídnout zakoupené melouny zdarma na své internetové stránce. Rozdělí je mezi deset vybraných rodin s dětmi. Ilustrační foto
Společnost plánuje nabídnout zakoupené melouny zdarma na své internetové stránce. Rozdělí je mezi deset vybraných rodin s dětmi. Ilustrační foto
Za 2,7 milionu jenů (515 000 Kč) se na severojaponském ostrově Hokkaidó vydražily dva prvotřídní melouny. Cena je téměř třiadvacetkrát vyšší než v loňském roce, uvedla japonská tisková agentura Kjódó.
 

Zatím nejvyšší cena za odrůdu ananasových melounů (cantaloupe), které pocházejí z oblasti kolem města Jubari, je z roku 2019 a činí pět milionů jenů (956 000 Kč). Mnohem nižší loňská cena 120 000 jenů (22 900 Kč) byla podle expertů odrazem útlumu ekonomiky v důsledku pandemie.

Letos melouny získala v aukci firma Hokkaido Products, která je místním výrobcem výživy pro děti. "Chtěl jsem podpořit místní farmáře," řekl novinářům šéf společnosti Iori Kage. "I když se stále objevuje spousta negativních zpráv, doufám, že to pomůže lidem se usmát a překonat pandemii," dodal.

Společnost plánuje nabídnout zakoupené melouny zdarma na své internetové stránce. Rozdělí je mezi deset vybraných rodin s dětmi.

Ovoce špičkové kvality se v Japonsku často prodává v sezonních dražbách za vysoké ceny. Úspěšní dražitelé koupě většinou využívají k propagačním účelům.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist