https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-jihokorejske-zoo-se-narodila-pandi-dvojcata-prvni-v-zemi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V jihokorejské zoo se narodila pandí dvojčata - první v zemi

12.7.2023 22:21 (ČTK)
První dvojčata pandy velké v Jižní Koreji se minulý pátek narodila v zooparku Everland nedaleko Soulu. Park o vzácném přírůstku svého pandího páru zapůjčeného z Číny informoval až po několika dnech, kdy také na svém kanálu na YouTube zveřejnil video novorozených mláďat s matkou, uvedla agentura Reuters.
 

"Tohle je skvělá příležitost vyzvat k větší ochraně pand, které se staly symbolem všech ohrožených druhů," řekl ředitel zooparku Čong Tong-he. Dodal, že první mládě vážilo 180 gramů a druhé, které přišlo na svět téměř o dvě hodiny později, vážilo 140 gramů.

Čína posílá pandy do ciziny jako gesto dobré vůle, ale zvířata i jejich mláďata zůstávají jejím majetkem. Pandy se ve volné přírodě zřídka rozmnožují, živí se výhradně bambusem a patří k nejohroženějším živočišným druhům. Podle odhadů žije ve volné přírodě 1800 pand, v zoo a rezervacích pak zhruba 500, přičemž nejvíc z nich v čínské provincii S'-čchuan.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist