https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-keni-neznami-pachatele-zavrazdili-ochrankyni-prirody
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Keni neznámí pachatelé zavraždili ochránkyni přírody

16.7.2021 17:00 | NAIROBI (ČTK)
Neznámí pachatelé ve čtvrtek zavraždili ochránkyni přírody Joannah Stutchburyovou, která se věnovala ochraně lesa. Útočníci ženu zastřelili v jejím domě v okrese Kiambu severně od Nairobi, informovala agentura AP.
 

Vraždu dnes odsoudil keňský prezident Uhuru Kenyatta. "Joannah byla po dlouhý čas odhodlanou ochránkyní přírody a zůstane v paměti pro své úsilí chránit lesy v Kiambu proti vnějším zásahům," sdělil Kenyatta.

Stutchburyová je druhá známá ochránkyně přírody, která přišla v Keni v nedávné době o život. Roku 2018 tam zabili Esmonda Bradleyho Martina, který bojoval proti nelegálním obchodům se slonovinou a rohy nosorožců. Našli ho ubodaného k smrti v jeho domě v Nairobi a vražda zůstala nevyjasněná. Martin měl americké občanství a policie se v roce 2018 domnívala, že se stal obětí lupičů.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (2)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

MU

Michal Ukropec

16.7.2021 20:55
Škoda. Až našetřím, Keňu znova navštívįm. Tam jsou pořád ještě ochránci. U nás jen ekologistická pakáž.
Odpovědět
Sl

Slovan

17.7.2021 13:09 Reaguje na Michal Ukropec
Jaký že je rozdíl mezi ochráncem přírody u nás a tím v Keni prosím pěkně? A bavme se o ochráncích v terénu a o těch, kteří se starají o celkový chod NP a jiných chráněných území či za ni “lobují” u tamní vlády apod.

Jinak souhlasím, že Keňa je nádherná a stojí za to ji navštívit.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist