https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-melniku-zacala-stavba-centra-pro-opetovne-uziti-veci
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Mělníku začala stavba centra pro opětovné užití věcí

9.4.2021 11:14 | MĚLNÍK (ČTK)
V centru bude možné odložit a také získat předměty, nábytek i zařízení, které by jinak skončily v kontejneru nebo ve sběrném dvoře. Ilustrační foto
V centru bude možné odložit a také získat předměty, nábytek i zařízení, které by jinak skončily v kontejneru nebo ve sběrném dvoře. Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
V Mělníku začala stavba centra pro opětovné užití věcí, potrvá několik měsíců. Takzvaný re-use systém má pomoci snížit množství odpadu. Práce by měly být dokončené letos v létě, řekla mluvčí mělnické radnice Barbora Walterová.
 

Centrum vznikne v hale v areálu technických služeb. Bude zde možné odložit a také získat předměty, nábytek i zařízení, které by jinak skončily v kontejneru nebo ve sběrném dvoře.

Město na stavbu haly získalo evropskou dotaci, která pokryje většinu z celkových nákladů, které přesáhnou šest milionů korun.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (4)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Viktor Šedivý

9.4.2021 19:42
Šest milionů počáteční investice, hm.
A kolik bude tohle vetešnictví (tak se re-use centru říká česky) vydělávat, aby se to někdy vrátilo?
Odpovědět
JD

Jiří Daneš

9.4.2021 19:57
To re-use centrum zní tak světově! A ono je to vlastně jen obyčejné dávné vetešnictví, známé už z doby našich praprapředků.
Odpovědět

Zbyněk Šeděnka

9.4.2021 20:10 Reaguje na Jiří Daneš
Taky si říkám, kolik by byla vstupní investice, kdyby to otvíral soukromník a dal tomu název "Vetešnictví".
Odpovědět

Viktor Šedivý

9.4.2021 22:15 Reaguje na Zbyněk Šeděnka
Tak o dva řády nižší.
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist