https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-nemecku-za-ochranu-klimatu-manifestovaly-tisice-lidi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Německu za ochranu klimatu manifestovaly tisíce lidí

25.9.2020 20:10 | BERLÍN (ČTK)
Jen v Německu bylo na dnešek ohlášeno přes 400 manifestací za klima. Účastníky neodradila ani karanténní opatření kvůli koronaviru, podle kterých bylo nutné nosit roušky, případně dodržovat odstup mezi osobami.
Jen v Německu bylo na dnešek ohlášeno přes 400 manifestací za klima. Účastníky neodradila ani karanténní opatření kvůli koronaviru, podle kterých bylo nutné nosit roušky, případně dodržovat odstup mezi osobami.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | Fridays for Future Deutschland / Facebook.com
V Německu dnes podobně jako v řadě zemí světa vyšly do ulic tisíce lidí žádající důraznou ochranu klimatu. V Berlíně na manifestaci pořádanou hnutím Fridays for Future (Pátky pro budoucnost) před Braniborskou bránou přišlo podle policie asi 10 000 účastníků, organizátoři hovoří nejméně o dvojnásobku.
 

Fridays for Future jsou globálním hnutím, jehož hlavní tváří je švédská ekologická aktivistka Greta Thunbergová. "Klimatická krize je skutečnou hrozbou pro lidskou civilizaci a zvládnutí této krize je hlavním úkolem 21. století," uvádí německá pobočka hnutí.

Jen v Německu bylo na dnešek ohlášeno přes 400 manifestací za klima. Účastníky neodradila ani karanténní opatření kvůli koronaviru, podle kterých bylo nutné nosit roušky, případně dodržovat odstup mezi osobami. Protestního průvodu v Drážďanech se zúčastnilo několik stovek lidí, v západoněmecké Mohuči demonstrovala asi tisícovka lidí, v Kolíně nad Rýnem jich podle organizátorů bylo až sedm tisíc a například v Bonnu asi 2000.


reklama

 
Aleš Zápotocký
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (6)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

PH

Pavel Hanzl

25.9.2020 22:14
Je to dobré, lidem to už dochází, třeba máme ještě šanci (i naše děcka a vnoučata).
Odpovědět
KT

Karel Tejkal

26.9.2020 09:59 Reaguje na Pavel Hanzl
Ano, snad to časem dojde i Němcům.
https://echo24.cz/a/SHejk/nizozemi-otaci-zoufale-rychle-planuje-vystavbu-az-deseti-jadernych-bloku
Odpovědět
Miroslav Vinkler

Miroslav Vinkler

26.9.2020 11:49 Reaguje na Karel Tejkal
„Do roku 2050 nebudeme schopni dosáhnout cílů v oblasti klimatu pouze se solární a větrnou energií,“ uvádí dále Harbers. "Nechci poničenou krajinu plnou větrných mlýnů a solárních luk. A nechci být závislý na plynu z Ruska,“ řekl s tím, že nyní se musí podniknout kroky, aby se první nová jaderná elektrárna v Nizozemí mohla otevřít už po roce 2030. „Jaderná energie je prostě zoufale potřeba,“ dodal Habers.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

27.9.2020 20:46 Reaguje na Miroslav Vinkler
Jádro je technologie minulého století, dnes jsou už lepší systémy.
Odpovědět
JS

Jaroslav Studnička

26.9.2020 13:17 Reaguje na Karel Tejkal
Zajímavý článek a zajímavý názor.
Je vidět, že někteří to myslí s ekologií skutečně vážně.
Odpovědět

Jan Šimůnek

26.9.2020 16:45
Je dobře, že i v tom zblblém Německu a tuplovaně zblblém Berlíně se těch lidí našlo relativně málo.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist