https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-ostrave-pribyla-dalsi-auta-na-ekologicky-pohon
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Ostravě přibyla další auta na ekologický pohon

6.9.2019 00:10 | OSTRAVA (ČTK)
Město Ostrava rozšířilo počet vozů na ekologický pohon.
Město Ostrava rozšířilo počet vozů na ekologický pohon.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | René Stejskal / ostrava.cz
Město Ostrava rozšířilo počet vozů na ekologický pohon. Ve středu jich k užívání předalo dalších 11 a celkem tak město a jeho organizace mají k dispozici 59 takových vozů. V následujících týdnech by se počet měl zvýšit až na 64. Zároveň Ostrava připravuje rozšíření veřejných nabíjecích míst pro elektromobily. Vzniknout by mohly postupně až na 26 místech, řekla ve středu novinářům mluvčí radnice Andrea Vojkovská.
 

"Rada města schválila záměr na výstavbu, umístění a provozování veřejných dobíjecích stanic pro elektromobily. Město se tím snaží nastartovat zájem o budování a rozvoj nabíjecí infrastruktury pro elektromobilitu," uvedla Vojkovská.

Dobíjecí stanice by podle ní měly vzniknou na čtyřech místech přímo v majetku města. Plochy by město nabídlo soukromým investorům. Další lokality byly podle mluvčí vytipovány v městských obvodech. "Vedení obvodů zároveň dostalo návod, jak by mohli postupovat, pokud by chtěli lokality pro nabíjecí infrastrukturu budovat také na svém území. Celkem se tak jedná až o 26 míst," doplnila Vojkovská.

Město má k dispozici 59 vozů na ekologický pohon, z nichž 43 je na CNG a 16 je elektroaut. "Hlavním důvodem pro výměnu vozů se spalovacími motory za ty nízkoemisní je prokázané snížení emisí v silničním provozu. Městská policie už má všechna osobní vozidla na alternativní palivo, tedy CNG a elektromobily, autobusy ostravského dopravního podniku nebudou nejpozději v příštím roce jezdit na naftu a postupně obměňujeme také vozový park magistrátu a obvodů," řekl primátor Tomáš Macura (ANO).

Ostrava dosud do ekologizace vozového parku investovala 16,9 milionu korun. Celková cena projektu je 21,13 milionu korun, z toho dotace činily 4,22 milionu korun.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Jan Šimůnek

6.9.2019 08:06
A zase se na tom hoaxu s antropogenním GW "ti správní" nakapsují. O nic jiného tu nejde.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist