https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-praze-12-bude-nova-naucna-stezka-o-keltech
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Praze 12 bude nová naučná stezka o Keltech

25.5.2020 00:14 | PRAHA (ČTK)
Stezka bude mít deset zastavení s informačními panely a herními prvky.
Stezka bude mít deset zastavení s informačními panely a herními prvky.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | praha12.cz
V přírodní rezervaci Šance v Praze 12 se připravuje nová naučná stezka o keltském osídlení na tomto území. Stezka bude mít deset zastavení s informačními panely a herními prvky. Stavba by měla stát 400.000 korun, sdělila v pátek vedoucí oddělení médií na radnici Prahy 12 Olga Novotná. Stezka by měla být pro veřejnost otevřena 13. června.
 

"Zájemci se dozví, jak to bylo s keltským osídlením na Šancích, jakou souvislost má s velkým oppidem na opačném svahu Břežanského údolí na Závisti, jak Keltové žili, jakým řemeslům se věnovali, jak se oblékali, co jedli, jak vypadala jejich domácnost," uvedla Novotná. Dodala, že herní prvky budou vždy souviset s tématem na informačním panelu. Lidé se tak mohou těšit na úkoly jako poznávání kovů, tematické skládačky a spojovačky nebo na procvičení rovnováhy.

Stezku obnovuje 14. pražská organizace Českého svazu ochránců přírody. Podle Novotné je jedním z autorů Radek Borovička, který už dříve vytvořil naučnou stezku Modřanskou roklí v Praze 12. Na obsahu panelů se podle informací na webu městské části podílí i místní patrioti a pojednání o Keltech připravili pracovníci Národního muzea.

Výstavba a instalace informačních prvků a herních panelů z akátového dřeva začala podle mluvčí asi před měsícem, hotovo by mělo být v červnu tohoto roku.

Financování stavby je podle Novotné zajištěno z grantu životní prostředí magistrátu hlavního města ve výši 400.000 Kč. Slavnostní otevření stezky se podle informací na webu radnice bude konat 13. června v 11:00 na náměstí Antonína Pecáka.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

SC

Stanislav Chytrý

31.5.2020 14:46
Dobrý nápad. Palec nahoru.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist