https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ve-14-strednich-skolach-upravi-prostory-pro-venkovni-vyuku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ve 14 středních školách upraví prostory pro venkovní výuku

21.1.2020 00:08 | PRAHA (ČTK)
Čtrnáct středočeských středních škol upraví či vytvoří prostory pro venkovní výuku. Žáci a učitelé je využijí především při vzdělávání v oblasti životního prostředí. Hodnota investice přesáhne sedm milionů korun, část přispěje Středočeský kraj, část školy zaplatí z dotace ministerstva životního prostředí, informovala včera v tiskové zprávě Helena Frintová ze středočeského hejtmanství.
 

Například studenti České zahradnické akademie Mělník se budou učit o životním prostředí v nově upraveném parku i přírodní zahradě. Žáci Střední lesnické školy a Středního odborného učiliště Křivoklát budou mít v přírodní zahradě vodní a mokřadní biotop. Komplexní úpravy čekají třeba i školní zahradu, kterou bude využívat Střední odborné učiliště Sedlčany.

I když školy dotaci získají, její proplacení mohou čekat až po dokončení prostor pro výuku. "Školy však nemají v případě realizace vlastní prostředky na spolufinancování a předfinancování projektů," uvedl krajský radní radní pro školství Zdeněk Seidl (ČSSD). Proto hejtmanství poskytne i peníze, které školy budou potřebovat mimo dotaci, i peníze, které později prostřednictvím dotace získají. Kraji částku vrátí po obdržení dotace, nejpozději v červnu 2023.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Jan Šimůnek

21.1.2020 09:36
Je roztomilé, že se redakci na upoutávku podařilo sehnat fotku akorát malých dětí, odhadem ze školky.

Jinak, pochopitelně, velmi chválihodné. Problém vidím v tom, že se výuky venku asi neslučuje s použitím moderních pomůcek, jako počítače a dataprojektory.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist