https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ve-francii-chytili-tri-ze-sedmi-vlku-kteri-utekli-pri-povodnich
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ve Francii chytili tři ze sedmi vlků, kteří utekli při povodních

9.10.2020 12:52 | PAŘÍŽ (ČTK)
Sedm vlků uteklo z výběhu v parku Alpha v jihovýchodní Francii minulý týden. Jeho oplocení poškodily rozsáhlé povodně, které v pátek zasáhly region severně od přímořského města Nice. Ilustrační obrázek
Sedm vlků uteklo z výběhu v parku Alpha v jihovýchodní Francii minulý týden. Jeho oplocení poškodily rozsáhlé povodně, které v pátek zasáhly region severně od přímořského města Nice. Ilustrační obrázek
Francouzským veterinářům se za pomoci vrtulníku povedlo odchytit tři vlky, kteří utekli během povodní z výběhu v přírodním parku na jihu země. Další čtyři vlky se zatím najít nepodařilo, informovala dnes agentura Reuters.
 

Zaměstnanci Francouzského úřadu pro biodiverzitu (OFB) tři vlky, kteří zůstali na území parku Alpha, uspali a policejním vrtulníkem zvířata v klecích dopravili do Nice.

"Vlci nejsou pro člověka nebezpeční. V ohrožení jsou jen samotná zvířata, například pokud se setkají s jinou divokou smečkou, která zde žije. Jedinou nadějí je, že budou zahnáni zpět na své území, kde máme šanci je najít a odchytit," uvedla v rozhovoru pro francouzský regionální list Nice-Matin veterinářka parku Alpha Véronique Luddeniová.

Sedm černých vlků kanadských uteklo z výběhu v parku Alpha v jihovýchodní Francii minulý týden. Jeho oplocení poškodily rozsáhlé povodně, které v pátek zasáhly region severně od přímořského města Nice.

Při povodních a bouři Alex přišlo o život pět lidí, včetně jednoho hasiče. Nejméně dalších 20 se pohřešuje.

Tři obce v regionu závislém na cestovním ruchu jsou v důsledku povodní nepřístupné, na 400 domácností je bez elektrické energie. Vedení departementu Alpes-Maritimes dnes na svém zasedání odhadlo škody po bouři Alex na 850 až 900 milionů eur (23 až 25 miliard korun), informoval list Nice-Matin.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (8)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

ZZ

Zdeněk Zobač

9.10.2020 19:26
Může mi někdo z ekologů vysvětlit k čemu je dobrý vlk ?????? /krom toho , že stát - ne ekologové platí statisícové částky za škody jimi napáchané / Chcete říci že Mitrovští byli špatní hospodáři , že ničili přírodu ??? Přesto poslední vlk byl zastřelen na Vysočině v roce 1830 .Chcete vlka za humny , tak mazejte na Aljašku a ani tam s nimi nemají moc slitování. Nechtěli by jste tady třeba medvědy ,dinosaury a mamuty ? Vím , článek o vlcíchje z Francie ale tady haraší taky všem. Všem se to kecá z pohodlí měststkých bytů , jenže i na vesnicích a samotách žijí LIDÉ.
Odpovědět
su

9.10.2020 20:03 Reaguje na Zdeněk Zobač
Hm LIDÉ...a k čemu jsou tito LIDÉ???
Odpovědět
ZZ

Zdeněk Zobač

9.10.2020 20:41 Reaguje na
Tito lidé Vás živí. To je přesně ten problém ! "Kdo jsou ti vesničani co Vám nechtěj povolit Vaše radovánky na svých polích a loukách, kdo jsou ti lidé kteří ještě dnes pracují za 20 a méně korun na hodinu /pokud si mohou dovolit zaměstnance, jinak to odnese rodina/. Odpovím Vám - to jsou ti lidé co nemají čas sem psát nesmysly protože pracují, nemají pracovní dobu jsou odkázáni na přírodní hrátky a hlavně nikde nežebrají protože už ví, že stejně nic nedostanou jako kašpaři v Praze nebo nebo v jiných městech
Odpovědět
su

9.10.2020 21:36 Reaguje na Zdeněk Zobač
Mě určitě neživí...))))))))))))). Pravděpodobně Vás...
Odpovědět
su

9.10.2020 22:04 Reaguje na Zdeněk Zobač
A za tohle všechno...jestli jsem to správně pochopil...můžou teda vlci.
Odpovědět
ZZ

Zdeněk Zobač

10.10.2020 14:23 Reaguje na Zdeněk Zobač
Samozřejmě 100 a méně za hodinu. Pardon
Odpovědět
su

9.10.2020 20:11 Reaguje na Zdeněk Zobač
A jestli chcete, tak můžete poplivat i tohoto pána...
https://www.kinobox.cz/clanek/19113-david-attenborough-vydal-sve-svedectvi-a-bije-v-nem-na-poplach-tento-dokument-ty-meli-videt-vsichni-politici-sveta-a-kazdy-z-nas?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_req_id=Q8xN7vQOS1g-202010091809&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box
Odpovědět
MK

Majka Kletečková

9.10.2020 22:19 Reaguje na Zdeněk Zobač
Když ti začne harašit,
dej si na to arašid.
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist