https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vettel-kvuli-dopadum-na-zivotni-prostredi-pochybuje-o-praci-pilota-f1
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pilot formule 1 Vettel pochybuje kvůli dopadům na životní prostředí o své práci

13.5.2022 11:41 | LONDÝN (ČTK)
Pilot formule 1 Sebastian Vettel.
Pilot formule 1 Sebastian Vettel.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Čtyřnásobný mistr světa Sebastian Vettel přiznal, že kvůli negativním dopadům na životní prostředí občas pochybuje o své práci pilota formule 1. Čtyřiatřicetiletý německý jezdec to uvedl v rozhovoru pro BBC.
 

Vettel reagoval na otázku, jestli je pokrytec, když propaguje ochranu životního prostředí a současně je součástí motoristického sportu, který navíc cestuje po celém světě. "Je to tak, je to tak. A klidně se smějte," řekl pilot stáje Aston Martin.

"Je to otázka, kterou si sám sobě často kladu a odpověď je, že rozhodně nejsem svatoušek," dodal. "Ptám se, jestli je opravdu nutné cestovat po světě a ničit životní prostředí," přidal.

"Ale nemůžu ovlivnit všechno, jen některé věci," přidal Vettel, který minulý týden na Velkou cenu Miami přijel v tričku s nápisem: Miami 2060 - první Velká cena pod vodou - zasáhněte, nebo si zaplavete.

Kromě ekologie je Vettel také velkým zastáncem obnovitelných zdrojů i lidských práv. "Vždycky jde něco zlepšit. Třeba nemusím letět letadlem někam, kam dojedu autem," prohlásil.

Připomněl také, že formule 1 už delší dobu pracuje na tom, aby nejpozději v roce 2030 byla uhlíkově neutrální. Od roku 2025 by měly být všechny závody pořádány podle zásad udržitelnosti a pomoci by měly i nové motory zavedené rok nato.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Pe

Petr

13.5.2022 13:02
"Vždycky jde něco zlepšit. Třeba nemusím letět letadlem někam, kam dojedu autem,"
To je jen takové falešné zlepšení, ve skutečnosti nulové a možná dokonce zhoršení.
Zlepšení by bylo například: Opravdu tam musím jet?
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist