Vinaři mají problém se sháněním sezonních pracovníků, chybí traktoristé
Vinaři v České republice mají vážné potíže se sháněním sezonních pracovníků. Největší problém je sehnat kvalifikované traktoristy pro práci ve vinohradu. V průzkumu mezi svými členy to zjistila Vinařská unie ČR, která sdružuje největší vinařské firmy v Česku.
Podle výsledků průzkumu potřebují všechny oslovené vinařské podniky patřící mezi největší producenty mezi 20 a 50 sezonními pracovníky, aby zvládly práce ve vinicích.
"Situace je vážná a ohrožuje celé odvětví i do budoucna. Investujeme do technologií a zlepšení pracovních podmínek, přesto kvalifikovaní pracovníci chybí. Extrémně těžko hledáme traktoristy, jelikož obsluha traktoru ve vinici je mnohem náročnější a komplikovanější než v běžné polní výrobě. Chybí ale i pracovníci na zelené práce, na řez i odborní vinohradníci," uvedl prezident unie Ondřej Beránek.
Firmy lákají pracovníky na různé benefity od příspěvků na dopravu, ubytování, školení i možnosti profesního rozvoje. Lidé ale stále chybí.
"Situaci řešíme sdílením pracovníků, kdy si traktoristu musíme půjčovat mezi našimi vinařstvími. Oslovovali jsme traktoristy z jiných oborů, ale těm chybí kvalifikace pro obsluhu vinařských strojů,“ uvedl vinohradnický ředitel společnosti Bohemia Sekt Libor Výleta.
Ještě před sklizní je ve vinohradu třeba vykonávat řadu takzvaných zelených prací, nápor některá vinařství řeší přesunutím pracovníků z jiných pozic. "Pracovníky ze sklepa a lahvovny jsme dočasně přesunuli na práci ve vinohradech. Kvůli extrémnímu počasí a tlaku na zelené práce to bylo nouzové řešení, které je ovšem ekonomicky velmi nevýhodné," doplnil ředitel Zámeckého vinařství Bzenec Bořek Svoboda.
Nedostatek lidí se ale netýká jen sezonních pracovníků, chybí i kvalifikovaní stálí zaměstnanci, kteří často obor opouštějí. "Vinařský obor je sám o sobě výzva v podobě dennodenní dřiny, ale aktuální nejistoty oboru rozhodování ve smyslu zůstat, či nezůstat ještě přidávají na váze. Máme zkušenost z posledního roku dvou, že dojde-li k zániku či uzavření konkrétního vinařství, lidé z kvalifikovaných pozic si jdou hledat uplatnění mimo obor, protože v tom našem nevidí perspektivu, v lepším případě velká rizika," řekl prezident Svazu vinařů Martin Chlad.
reklama
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.
Online diskuse
Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (11)
Miluju tyhle ubrečené povídačky 😃 pak člověk ujede pár km a za hranicí v rakousku zjistí že 8 z 10 dělníků v jejich vinařstvích jsou češi a světe div se spokojení češi. nemůžou být náhodou spokojení proto že nemusí dělat za žebrácké mzdy v ČR kde jim nenažraní majitelé nabízí 20 - 25 hrubého?
Odpovědět
Nezdá se vám, že je to všeobecně problém naší ekonomiky? Samozřejmě, nenažranost v tom hraje svoji roli, ale opravdu si myslíte, že povaha Rakušana se od té české tolik liší? Neliší, ani omylem a navíc Rakušani a Němci jsou známi tím, že by si pro peníz koleno dali vrtat.
Jestli i přesto jsou schopni sezonní dělníky zaplatit, rozhodně to není z jejich lidumilství.
Odpovědět
Před čtvrt stoletím jeden profesor v TV vykládal, že si teď utáhneme opasky a za deset let doženeme v životní úrovni Rakousko. No koho doháníme, to snad každý vidí, někde se stala chyba.
Odpovědět
Tak zase zcela na férovku ... jednak to takhle tehdejší docent úplně neřekl, jednak té myšlence mohly věřit jen skutečně velmi naivní a prostomyslné duše.
Odpovědět
Já v tom vidím ale úplně jiný problém, než problém naší ekonomiky. Víte ono pracovní síla, jak kdysi řekl p. Klaus je zboží a při tom nezapomněl zkritizovat totalitu za to, že ona považovala pracovní sílu za zboží zvláštní. Jenomže za zvláštní zboží jí udělal tento režim. V krapet civilizovaném světě stojí výroba tohoto zboží(minimálně základní škola, různé příplatky do dospělosti) nemalé peníze. Ano, jsou tam velké peníze rodiny. Ale peníze společnosti by měly být, když si jde vydělávat jinam a zvláště, když tam platí té společnosti, která do něho neinvestovala korunu daně, vráceny. Jinak je sprostá krádež. Oni, kdyby měli za pracovní sílu platit výchozím státům, tak by tam tolik peněz na jejich placení neměli. Dokud toto nebude, aby si východní státy uvědomily, že tam jejich pracovníci vytváří pro západ zadarmo množství hodnot, tak se nikdy nestane, že je doženeme. A můžeme tady vzdychat jak chceme. Na závěr jenom připomenu. Když Andrej Babiš v době covidu zavřel hranice, Tak Angela okamžitě zvedla telefon a Andrejovi telefonovala. Jak si to představuješ, ty nám sem dáš zadarmo zdravotní personál a teď zakážeš aby sem jezdil, kdo nás bude léčit. A z druhého spektra, kdo nám tady bude poklízet dobytek. Andrej srazil paty a druhý den tam tyto dvě profese již jezdily. Je třeba si uvědomit, jaký blpce mi jim děláme, jaký mi jim tam vytváříme a pak teprve je doženeme.
Odpovědět
Tak kvalifikovaný sezónní pracovním mi přijde jako poměrně velmi úzký profil už z podstaty.
Odpovědět
V tom máte pravdu. Kvalifikovaný pracovník má být vždy stálým zaměstnancem a zaměstnavatel nebude mít strach, že ho v sezoně nesežene. Musí tak nebýt pouze vinařem, ale třeba taky pěstovat
jiné plodiny a využít toho kvalifikovaného pracovníka k orbě,
setí a sklizni v době, kdy ho ve vinohradu nevyužije. Specializace
je sice ekonomicky výhodná, ale naráží na právě ty problémy, kde
získat pouze sezónní zaměstnance. Takový agropodnik (dříve třeba
Slušovice) kvalifikovaného zaměstnance má v trvalém pracovním
poměru a po dohodě dělá i jinou práci, než tu co v sezóně. Tudy
vede cesta páni vinaři a nikoliv pouze brečet, že nejsou sezónní
zaměstnanci. Vy taky nejste pouze sezónní majitelé s platem v době
vyskladnění hotového vína. To ekonomicky neunesete živit traktoristu
i mimo sezónu na stejné mzdě při dohodnuté jiné práci třeba při
ošetřování vína a nebo při jeho distribuci? Vždyť to víno může
třeba rozvážet odběratelům a nebo pouze připravovat techniku na
sezónu. Že na to máte jiné lidi? Tak ať v sezóně zastoupí ty, co
nemůžete sehnat a nebo šup sami s rodinou na traktor a makat!
Odpovědět
"Firmy lákají pracovníky na různé benefity od příspěvků na dopravu, ubytování, školení i možnosti profesního rozvoje. Lidé ale stále chybí."
A o platech se cudně mlčí, že.
Odpovědět
Školení a možnost profesního rozvoje jsou pro sezónní pracovníky tak skvělý benefit, že už ani plat nepotřebují.
Odpovědět
|
|