https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vitr-znacne-poskodil-alej-u-uhlirskeho-vrchu-v-bruntale
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vítr značně poškodil alej u Uhlířského vrchu v Bruntále

13.1.2021 16:47 | BRUNTÁL (ČTK)
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | MÚ Bruntál
Vítr značně poškodil alej u Uhlířského vrchu v Bruntále. Nalomené větve ohrožují procházející chodce. Radnice proto vyzývá obyvatele, aby do těchto míst hlavně ve větru nechodili. Už naplánované zabezpečovací práce navíc komplikuje a oddaluje nepříznivé počasí. ČTK to řekla Blanka Skřivánková z bruntálské radnice.
 

"Terén je v aleji pokryt ulámanými větvemi. V korunách svítí pahýly a visí z nich ulámané větve. Jsou nevratně poškozené i některé nově vysazené lípy," řekla. Ještě nedávno tuto část aleje chránil blízký lesní porost, který ale byl vykácen vinou kůrovcové kalamity, dodala.

Prvotní záchranné práce měly začít v těchto dnech. Počasí to ale neumožnilo. Zledovatělá silnice vedoucí na vrchol kopce neumožnila vjezd výškové technice. "Plánované ošetření lipové aleje na Uhlířský vrch v Bruntále se musí odložit. Důvodem je několik desítek metrů dlouhá ledová plotna v nejprudším úseku komunikace vedoucí alejí, která neumožňuje bezpečné projetí techniky," řekla Skřivánková.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

LK

Lukáš Kašpárek

14.1.2021 07:51
Ten les byl vykácen vinou debility a bezohlednosti těžařů a plantážníků celkově.... ne vinou brouka, který jen jejich debility a bezohlednosti využil.... lidská společnost si tak ráda lže....
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist