https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/voda-v-seine-byla-na-konci-cervna-par-dni-dost-cista-na-koupani-uvedla-pariz
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Voda v Seině byla na konci června pár dní dost čistá na koupání, uvedla Paříž

4.7.2024 19:10 (ČTK)
Voda v Seině, která protéká Paříží, byla na konci června několik dní po sobě dost čistá na koupání. Na základě pravidelných bakteriologických analýz to dnes oznámila radnice francouzské metropole. Podařilo se to poprvé po několika týdnech měření, napsala na svých stránkách stanice BFM TV.
 
Čistá Seina je jedním ze slibů francouzských politiků v souvislosti s olympijskými hrami, které Paříž hostí od 26. července. Řeka má být místem zahajovacího ceremoniálu i dějištěm některých sportovních klání, včetně triatlonu nebo plavání na deset kilometrů.

Radnice a prefektura uvedly, že dobré výsledky souvisejí s několika slunnými a teplými dny. Testy vyšly dobře navzdory tomu, že v řece je podle úřadů čtyřikrát až šestkrát vyšší průtok, než jaký je pro letní měsíce obvyklý.

Nevládní organizace Surfrider Foundation začátkem dubna varovala, že kvalita vody v řece je odstrašující. Svá tvrzení podložila záznamy o šesti měsících měření. Ze 14 odběrů mezi zářím 2023 a letošním březnem bylo 13 vzorků závadných, některé výrazně překračovaly povolené limity stanovené pro koupání.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist