https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vodohospodari-jarni-deratizace-zacala-kvuli-mirne-zime-driv
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vodohospodáři: Jarní deratizace začala kvůli mírné zimě dřív

28.4.2020 00:13 | KLADNO (ČTK)
Pracovníci vodáren položili více než čtyři tuny nástrah. / Ilustrační foto
Pracovníci vodáren položili více než čtyři tuny nástrah. / Ilustrační foto
Středočeští vodohospodáři dokončili jarní deratizaci. Letos začala o měsíc dřív, důvodem je především mírná zima, kvůli které dřív přichází období zvýšené porodnosti potkanů. Včera o tom v tiskové zprávě informovala mluvčí Středočeských vodáren Lenka Kozlová.
 

Pracovníci vodáren položili více než čtyři tuny nástrah. "Pro pravidelnou deratizaci používáme účinné kombinované nástrahy, které umístíme na pečlivě vybraná místa, která hlodavci vyhledávají," uvedl Vladimír Dragoun ze Středočeských vodáren.

Nástrahy se dávají po celé délce kanalizace provozované Středočeskými vodárnami, jde o více než 900 kilometrů stokové sítě, pokládají se též do více než čtyř desítek čistíren odpadních vod a kromě toho i do dalších kanalizačních objektů.

Příští pravidelnou deratizaci chystají vodohospodáři na podzim, ale také apelují na obyvatele, aby nevhazovali do kanalizace zbytky potravin. "Důležitá je rovněž čistota kolem kontejnerů. Jakákoliv potrava pro hlodavce na veřejných prostranstvích je zkrátka potkaní restaurací," dodal Dragoun.

Středočeské vodárny provozují vodovodní síť na Kladensku, Mělnicku a v části sousedních okresů. Společnost zásobuje pitnou vodou téměř 300.000 obyvatel.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (3)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

mr

28.4.2020 11:08
Kdyby lidé nebyli většinově dementní a dodržovali základní pravidla čistoty, nemuseli by nic deratizovat.
Odpovědět
Pa

PavelA

28.4.2020 14:07 Reaguje na
to je ale kravina...
Odpovědět
mr

1.5.2020 13:27 Reaguje na PavelA
Kravinu jste napsal leda vy. Já starou zkušenost.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist