https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vojenske-lesy-zahajily-redukcni-lov-srnek
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vojenské lesy zahájily redukční lov srnek

3.5.2020 08:25 (Ekolist.cz)
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Vojenské lesy a statky
Od 1. května zahájily Vojenské lesy a statky (VLS) v 25 honitbách redukční odlov srnčí zvěře. Ulovenou zvěřinu umístí v souvislosti s opatřeními proti COVID-19 na tuzemský trh.
 

Srnčí maso a další zvěřina se na českém stole objevuje méně často než je tomu v okolních zemích. Za hlavní důvod uvádí Vojenské lesy a statky menší dostupnost této potraviny. Většina produkce v minulých letech mířila na vývoz či do vybraných gastronomických provozů. Část spotřebitelů také odrazovaly vysoké ceny v porovnání s vepřovým či hovězím masem.

Srnčí z květnových sezónních redukčních lovů budou VLS maloodběratelům nabízet v síti 17 zvěřinových závodů po republice. Ty má státní podnik v Brdech, na Šumavě, Karlovarsku a v severočeském Ralsku, ale také na Vyškovsku a Olomoucku na Moravě.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (3)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

SM

Stanislav Mudra

3.5.2020 18:41
Můžeme si myslet o VL cokoli, ale že by lovili březí srny měsíc před kladením srnčat?? Asi půjde o srnce obecného (samce) s dobou lovu od 1.5 do 30.9.
Odpovědět
mr

4.5.2020 09:52 Reaguje na Stanislav Mudra
Tak voni zákonodárci to radikálně změnili. Nemýlím-li se, bylo to dříve od 16. 5. Tak to posunuli o celých 14 dní. To jsou teda kabrňáci. Dokud si tu budou z lidí dělat takovou srandu, situace s přemnoženou zvěří bude v lesích stále neúnosnější.
Odpovědět
DA

DAG

4.5.2020 14:12 Reaguje na Stanislav Mudra
Máte pravdu. To by byl skutečný nesmysl. Ještě je povolená čiplenka celý rok. Jenže teď už se to úplně dobře nepozná a do května stejně nebyl na odstřel plán lovu, takže se stejně nesmělo střílet.
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist