https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/volkswagen-hodla-najmout-razneho-klimatickeho-aktivistu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Volkswagen hodlá najmout rázného klimatického aktivistu

27.2.2020 00:13 | WOLFSBURG (ČTK)
Německý automobilový koncern Volkswagen hodlá zaměstnat mladého klimatického aktivistu, který by pomáhal rozvíjet ekologickou politiku podniku. / Ilustrační foto
Německý automobilový koncern Volkswagen hodlá zaměstnat mladého klimatického aktivistu, který by pomáhal rozvíjet ekologickou politiku podniku. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Německý automobilový koncern Volkswagen hodlá zaměstnat mladého klimatického aktivistu, který by pomáhal rozvíjet ekologickou politiku podniku. V rozhovoru s listem Financial Times to řekl koncernový šéf Herbert Diess. Součástí koncernu Volkswagen je i česká automobilka Škoda Auto.
 

"Chci přijmout nějakého aktivistu. Máme tolik nápadů, jejich realizace ale v naší velké organizaci trvá příliš dlouho. Takže uvnitř potřebuju někoho opravdu agresivního," uvedl Diess. Tento aktivista by měl mít přímý přístup k Diessovi i k dalším vedoucím pracovníkům Volkswagenu.

Výrobci automobilů jsou v poslední době nuceni přesouvat svou pozornost k vozům s elektrickým pohonem, aby dokázali splnit zpřísňující se pravidla pro emise. Volkswagen sice pracuje na zvyšování výroby elektromobilů, čelí však hněvu aktivistů, kteří mu vyčítají závislost na ziscích z prodeje sportovně-užitkových vozů (SUV) s vysokou spotřebou a nedostatečně rychlý odklon od produkce aut se spalovacím motorem.

"Jsme příliš pomalí," připustil podle Financial Times šéf Volkswagenu. "Domnívám se, že potřebujeme více vnitřních výzev," dodal. Přechod k elektromobilům Diess označil za příležitost k růstu. "Nemyslím si, že to odvětví odsoudí k záhubě," prohlásil.

Záměr najmout mladého aktivistu Diess ohlásil několik týdnů poté, co se šéf německého průmyslového koncernu Siemens pokusil uklidnit protesty proti zakázce od uhelného dolu nabídkou křesla v dozorčí radě třiadvacetileté aktivistce Luise Neubauerové. Ta však nabídku odmítla a doporučila, aby Siemens do dozorčí rady jmenoval spíše vědce zabývajícího se klimatem, píše Financial Times.

Neubauerová patří v Německu mezi vůdčí osobnosti globálního studentského hnutí za ochranu klimatu Pátky pro budoucnost (Fridays for Future), jehož hlavní tváří je švédská aktivistka Greta Thunbergová.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

LK

Lukáš Kašpárek

28.2.2020 07:14
Ta německá racionalita a pokrokovost se mi prostě líbí... to v ČR tu budeme ještě 50 let jezdit na koních a lítat dvouplošníkama a budeme si myslet, že jsme borci... k smíchu jsme s tím konzervatismem!
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist