https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vyrobce-piva-heineken-provaze-platy-manazeru-s-ekologickymi-cili
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Výrobce piva Heineken prováže platy manažerů s ekologickými cíli

21.6.2021 13:44 | AMSTERDAM (ČTK)
Zhruba 90 procent emisí Heinekenu pochází od dodavatelů, z balení, přepravy a skladování piva. Zbytek vzniká při produkci nápoje. Odstranění emisí z dodavatelského řetězce je podle šéfa Heinekenu tou obtížnou částí problému.
Zhruba 90 procent emisí Heinekenu pochází od dodavatelů, z balení, přepravy a skladování piva. Zbytek vzniká při produkci nápoje. Odstranění emisí z dodavatelského řetězce je podle šéfa Heinekenu tou obtížnou částí problému.
Nizozemská společnost Heineken zvažuje provázat platy manažerů s ekologickými cíli. Druhý největší výrobce piva na světě chce dosáhnout nulových emisí v celém svém dodavatelském řetězci do roku 2040. Mzdy a odměny manažerů budou záviset na tom, jak se budou angažovat v boji proti změnám klimatu, napsala agentura Bloomberg.
 

"Zkoumáme, jak to propojit s odměňováním vedoucích pracovníků," uvedl v rozhovoru s agenturou Bloomberg generální ředitel Heinekenu Dolf van den Brink. Společnosti jsou stále více pod tlakem členů správních rad, investorů a zákazníků, kteří žádají snížení negativních dopadů jejich činnosti na planetu. Odborníci tvrdí, že propojení s odměnami vedoucích pracovníků je klíčovým krokem, jak motivovat vedení firem k plnění klimatických cílů.

Zhruba 90 procent emisí Heinekenu pochází od dodavatelů, z balení, přepravy a skladování piva. Zbytek vzniká při produkci nápoje. Odstranění emisí z dodavatelského řetězce je podle šéfa Heinekenu tou obtížnou částí problému. Výrobce piva by mohl odstřihnout ty dodavatele, kteří se nezbavují emisí uhlíku dostatečně rychle, dodal bez časového upřesnění.

V kratším časovém horizontu si Heineken stanovil srazit do roku 2030 své emise ve srovnání s rokem 2018 o 35 procent. Je to v souladu s pařížskou klimatickou dohodou z roku 2015, ve které se státy zavázaly ke snaze udržet oteplování globálního klimatu výrazně pod dvěma stupni Celsia ve srovnání s předindustriálními časy a pokud možno co nejblíže 1,5 stupně.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist