https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/z-decinske-zoo-utekl-samec-makaka-chocholateho-po-trech-hodinach-se-nasel
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Z děčínské zoo utekl samec makaka chocholatého, po třech hodinách se našel

7.6.2021 14:58 | DĚČÍN (ČTK)
Makakové jsou úzkonosé opice z čeledi kočkodanovití. Ilustrační obrázek
Makakové jsou úzkonosé opice z čeledi kočkodanovití. Ilustrační obrázek
Z děčínské zoologické zahrady dnes dopoledne utekl samec makaka chocholatého, chovatelé ho chytili zhruba po třech hodinách Zhruba devítikilový primát přicestoval do zoo v pátek minulý týden, řekla mluvčí zoo Alena Houšková.
 

"My jsme ho totiž v pátek dovezli, takže není na výběh zvyklý. Asi hledal skulinku a asi se mu podařilo ji najít," řekla dopoledne mluvčí. Makakové jsou úzkonosé opice z čeledi kočkodanovití.

Před 17 lety z chomutovského zooparku rovněž utekl opičí samec, tehdy jej zřejmě vyplašil hluk stavbařů při rekonstrukci výběhu. Výlet na svobodu zaplatil životem v roce 2000 medvěd. Vylomil střechu karantény zooparku a vylezl na ni. Než ho stačili ošetřovatelé uspat narkotizační pistolí, přelezl plot oddělující zoopark od silnice a jednoho z chomutovských sídlišť. Zvíře zranil strážník, který mu chtěl zabránit v přístupu do sídliště. Pracovníci zooparku pak museli medvěda zastřelil.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

kk

karel krasensky

7.6.2021 17:05
Měla být neprodleně nasazena policejní URNA.Použít zableskové granáty,slzný plyn ,opici povalit,zpacifikovat,spoutat,eskortovat.Nebude si nějaký makak dělat co se mu zamane.Liberální demokracie není anarchie holenkove
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist