https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/z-oplocene-obory-v-rabech-na-pardubicku-nekdo-ukradl-dva-muflony
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Z oplocené obory v Rábech na Pardubicku někdo ukradl dva muflony

30.11.2023 21:51 | Ráby (Pardubicko) (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Pardubičtí policisté vyšetřují krádež dvou muflonů z oploceného areálu v Rábech na Pardubicku. Pachateli hrozí až dva roky ve vězení. Policie prosí svědky o pomoc, uvedla policejní mluvčí Andrea Muzikantová.
 

Prvního muflona někdo ukradl pravděpodobně minulý týden z 15. na 16. listopadu. Majitel zvířata ve výběhu kontroloval a všiml si, že jeden z muflonů za ním nepřišel.

"Přišlo mu to divné, ale předpokládal, že se muflon zaběhl. Následující den ale při obchůzce objevil poškození oplocení a bohužel se mu potvrdilo i zmizení jednoho z muflonů," uvedla mluvčí. Šlo podle ní o sedmiletého samce, který měl zhruba 90 centimetrů dlouhé rohy.

Druhý muflon nejspíš zmizel ze středy na dnešek. Opět šlo o samce, pětileté zvíře s podobně dlouhými rohy. Obě zvířata si chovatel cení na 150.000 korun.

"Policisté v obou případech zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže. V případě pravomocného odsouzení hrozí zatím neznámému pachateli trest odnětí svobody až na dva roky," řekla mluvčí.

Policie prosí svědky, kteří by mohli pomoci s objasněním případu, aby se jí ozvali na linku 158 nebo zavolali na telefonní číslo 974 566 721.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

JV

Jaroslav Vozáb

1.12.2023 09:39
Chudák zvěř už nemá klid ani v oboře. Dneska se krade tak, že ani poledne se už nedrží. Přeji PČR trochu toho štěstí při vyšetřování, budou ho potřebovat. Dva kusy mají, cena taky není malá, jen nějakého co promluví kam beránek odešel, u kterého betlému asi stojí? Majitel musí vše překousnout a čekat dalších 10let.
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist