https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/za-1.ctvrtleti-stat-zahajil-verejne-zakazky-na-opatreni-v-krajine-za-2-miliardy-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Za 1. čtvrtletí stát zahájil veřejné zakázky na opatření v krajině za 2 miliardy korun

1.6.2021 01:29 | PRAHA (ČTK)
Většina objemu zakázek připadá na stavby polních cest nebo vodohospodářských, protierozních a protipovodňových opatření.
Většina objemu zakázek připadá na stavby polních cest nebo vodohospodářských, protierozních a protipovodňových opatření.
Za první čtvrtletí letošního roku zahájil Státní pozemkový úřad (SPÚ) 408 veřejných zakázek za 2,24 miliardy týkajících se tzv. plánů společných zařízení, tedy třeba různých opatření v krajině. Většina objemu zakázek - téměř 2,1 miliardy - připadá na stavby polních cest nebo vodohospodářských, protierozních a protipovodňových opatření.
 

"Jedná se o 114 veřejných zakázek na stavební práce (stavby polních cest, vodohospodářských opatření, protierozní a protipovodňová opatření), které jsou zadávány převážně ve zjednodušeném podlimitním řízení nebo v otevřeném podlimitním řízení, a to v celkovém objemu předpokládaných hodnot 2,071 mld. Kč bez DPH," uvedl ústřední ředitel SPÚ Martin Vrba k nejobjemnější skupině tendrů.

Největší počet zakázek, a to 266, připadá na práce související se stavbami, jako je projekční činnost, výkon technického dozoru stavebníka nebo koordinace v bezpečnosti práce. U těchto zakázek je ale objem financí výrazně nižší než u samotných stavebních prací, celkem 60,9 milionu korun.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (2)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

LK

Lukáš Kašpárek

1.6.2021 06:51
Akce SPÚ mají často negativní dopad jak na krajinu, tak na hospodaření s vodou v ní.... takže ano, do krajiny se vrážejí peníze, ale vůbec ne s takovým kontextem a hlavně výsledkem jako uvádí SPÚ..... v čem má v této zemi ruce stát, tak to stojí za ho***.....

A ještě to stojí spoustu peněz, které měli být využity účelněji a hlavně tak, aby nebyl rozpor mezi zadáním a fyzickým výsledkem.

Komunismus neskončil..... něco jiné tvrdí stát a jeho složky a něco jiného je pravda.... :(
Odpovědět
JD

Jindřich Duras

6.6.2021 20:18 Reaguje na Lukáš Kašpárek
A nejhorší je, že podle starých not se vyprojektovala spousta akcí, které teď nejdou už nijak vylepšit. aby byly skutečně k něčemu. Takže se teď budeme bezmocně dívat, jak potečou obrovské prachy falešným směrem...
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist