https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zeman-bude-s-hladikem-hovorit-az-tehdy-kdyz-fiala-poda-navrh-na-jmenovani
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zeman bude s Hladíkem hovořit až tehdy, když Fiala podá návrh na jmenování

12.12.2022 01:43 | PRAHA (ČTK)
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | gints.ivuskans / Depositphotos
S kandidátem na ministra životního prostředí Petrem Hladíkem (KDU-ČSL) bude prezident Miloš Zeman hovořit až v případě, že podá premiér Petr Fiala (ODS) návrh na jeho jmenování. Zvažovat bude průběh vyšetřování brněnské kauzy, řekl Zeman v rozhovoru pro Český rozhlas Radiožurnál.
 

Bývalý náměstek brněnské primátorky Hladík by měl být podle předsedy lidovců a vicepremiéra Mariana Jurečky, který aktuálně ministerstvo životního prostředí dočasně vede, jmenován nejpozději v prvním lednovém týdnu. Na začátku prosince uvedl, že policie a státní zástupce od propuknutí kauzy kolem privatizace bytů v Brně nerozšířili obvinění. Proto nevidí ke změně nominace důvod.

"Premiér dosud tento návrh nepodal," řekl Zeman. S Hladíkem ještě nemluvil. "Budu s ním mluvit až v případě, když pan premiér tento návrh podá. Budu zvažovat další průběh policejního vyšetřování ve známé brněnské kauze," dodal prezident.

Fiala už dříve uvedl, že požádá Jurečku, aby funkci ministra životního prostředí vykonával až do konce roku. Pokud nenastanou žádné nepředvídatelné okolnosti, bude poté připraven Hladíka do funkce navrhnout, řekl koncem listopadu v České televizi. Premiér také poznamenal, že potřebuje víc času a že si chce být jistý, že budou vysvětleny všechny nejasnosti.

Jmenování Hladíka ministrem zkomplikovala kriminální kauza přidělování městských bytů v Brně. Policie zasahovala i v Hladíkově kanceláři, z ničeho jej ale neobvinila. Hladík několikrát uvedl, že s policisty spolupracoval.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

PH

Pavel Hanzl

12.12.2022 12:27
Brněnský magistrát je něco podobného, jak pražský Dopravní podnik.
Kdo se kolem toho ochomýtne, už má na krku žalobu. Možná to není ani víc zkorumpovaný, než ostatní ouřady tohoto typu, ale je v tom asi čert.
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist