https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zemrela-nejstarsi-panda-chovana-v-zajeti-bylo-ji-38-let
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zemřela nejstarší panda chovaná v zajetí, bylo jí 38 let

16.10.2016 17:22 | HONGKONG (ČTK)
Pandy se na svobodě obvykle dožívají zhruba 20 let a v zajetí žijí většinou o pět let déle. V přepočtu na lidský věk se Ťia-ťia podle BBC dožila více než sta let
Pandy se na svobodě obvykle dožívají zhruba 20 let a v zajetí žijí většinou o pět let déle. V přepočtu na lidský věk se Ťia-ťia podle BBC dožila více než sta let
V hongkongském zábavním parku zemřela ve věku 38 let nejstarší panda chovaná v zajetí. Informoval o tom server BBC. Pandí samička Ťia-ťia se narodila v roce 1978 v čínském městě S’-čchuan a v roce 1999 se dostala do Hongkongu jako dárek u příležitosti oslav druhého výročí předání ostrova pod čínskou správu.
 

Podle místních médií se zdravotní stav pandy v uplynulých týdnech rychle zhoršoval a zvíře ztratilo chuť k jídlu. Veterináři se nakonec pandu rozhodli utratit, píše BBC.

Ťia-ťia, jejíž jméno v překladu znamená dokonalost, loni překonala rekord pandy Tu-tu. Ta se dožila 36 let a 11 měsíců a většinu života strávila v zoo v čínském Wu-chanu.

Pandy se na svobodě obvykle dožívají zhruba 20 let a v zajetí žijí většinou o pět let déle. V přepočtu na lidský věk se Ťia-ťia podle BBC dožila více než sta let.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist