https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zlinska-zoo-pripravila-program-v-duchu-svatku-halloween-dyne-dostanou-i-zvirata
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zlínská zoo připravila program v duchu svátku Halloween, dýně dostanou i zvířata

26.10.2022 00:13 | ZLÍN (ČTK)
Vyřezávané dýně
Vyřezávané dýně
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zlínská zoologická zahrada připravila program v duchu svátku Halloween, potrvá od středy do neděle. Areál zahrady rozzáří výzdoba, ve které nebudou chybět čarodějnice, kostlivci, obrovské pavučiny, netopýři nebo dýně, sdělila ČTK mluvčí zahrady Romana Mikešová. Dýně budou připraveny i pro zvířata, pracovníci zoo dají ve středu do expozic plné nebo vydlabané dýně.
 

"Třeba pro surikaty to bude hlavolam ukrývající odměnu, pro hyeny, lvy nebo tygry zábavná hračka a pro slony a medvědy sladká pochoutka," uvedla Mikešová.

Pro děti bude připraveno vydlabávání dýní, komentovaná prohlídka s čarodějnicemi, lampionový průvod nebo škola čar a kouzel. Nebude chybět ohňová show a noční strašidelná stezka. Netradiční netopýří prohlídky nabídne i zámek Lešná, který je v areálu zahrady. U zámku bude také připraven halloweenský fotokoutek.

V pátek a v sobotu si budou moci návštěvníci zahrady koupit u vstupu lampionovou soupravu s motivem Halloween. Tématu přizpůsobily nabídku i restaurace v zahradě. "Restaurace Tyrol zve na speciální halloweenské menu, bude možné ochutnat třeba Hejkalův mls nebo Lektvar z vlčího moru," uvedla Mikešová.

Oslavy Halloweenu, které připadají na 31. října, vznikly v Irsku, odkud se rozšířily do Spojených států a následně do dalších zemí. Svátek Día de los Muertos je jedním z nejvýznamnějších v Mexiku. Slaví se 1. a 2. listopadu.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

ss

smějící se bestie

26.10.2022 13:07
Všeho moc - škodí !
Tohle jančení nechte Američanům a reklamě, tady máme Dušičky/Památku zesnulých a strašidýlka z červené krmné řepy.
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist