https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/znate-nekoho-kdo-pro-zivotni-prostredi-dycha-nominujte-ho-na-cenu-josefa-vavrouska
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Znáte někoho, kdo pro životní prostředí dýchá? Nominujte ho na Cenu Josefa Vavrouška

18.2.2016 11:34 | PRAHA (Ekolist.cz)
Josef Vavroušek. V roce 1968 se zúčastnil expedice do proslulé gabonské polní nemocnice, kterou v Lambaréné založil Albert Schweitzer. Dva roky vykonával funkci ministra životního prostředí ČSFR a poté až do své tragické smrti vyučoval na univerzitě a pracoval v nevládním sektoru.
Josef Vavroušek. V roce 1968 se zúčastnil expedice do proslulé gabonské polní nemocnice, kterou v Lambaréné založil Albert Schweitzer. Dva roky vykonával funkci ministra životního prostředí ČSFR a poté až do své tragické smrti vyučoval na univerzitě a pracoval v nevládním sektoru.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Archiv Evy a Josefa Vavrouškových
Letošní Ceny Josefa Vavrouška je významný, jde o 20. ročník. Až do konce dubna můžete nominovat osobnost, která se nějak významně zasloužila o ochranu životního prostředí a udržitelný rozvoj. Novinkou je možnost nominovat někoho i jen za významný počin.
 

Ke každé nominaci je vhodné přiřadit komentář, který bude cennou informací při konečném rozhodování poroty. Nominace je možné sledovat zde.

Cena Josefa Vavrouška se uděluje na památku významného politika, který se zasloužil o ochranu životního prostředí. V roce 1991 zorganizoval první celoevropskou konferenci ministrů životního prostředí v Dobříši, v roce 1992 byl vedoucím československé delegace na Konferenci OSN o životním prostředí a rozvoji v Rio de Janeiro. Vavroušek byl mimo jiné zakládajícím členem Společnosti pro trvale udržitelný život. Josef Vavroušek spolu se svou dcerou Petrou v roce 1995 tragicky zahynul pod lavinou.

Přečtěte si článek Před dvaceti lety zahynul Josef Vavroušek. Přetrvalo něco z jeho odkazu do dnešních dnů?

Přečtěte si Laudatio na profesora Josefa Fantu, laureáta Ceny Josefa Vavrouška za rok 2014

Líbí se Vám článek? Přispějete na další?

       

reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Josef Myslivec

Josef Myslivec

19.2.2016 17:26
přihlásil jsem se jen proto, že by bylo vhodné nominovat Mirka Patrika z Brna.
Navrhuji ho proto, že odvedl nesmírný kus práce a prokázal nesmírné úsilí na zdolávání nesmyslného stěhování nádraží v Brně. Dá se říci, že po dlouhá léta tu akci táhl a zdá se, že přece se jen podaří s celou kauzou pohnout. Dnes i díky Martinu Anderovi a Janě Drápalové.
Mirek je nesmírně pracovitý člověk, kterého prakticky nic nedokáže zdolat a za tu dlouhodobou práci by měl být nějak významně oceněn.
Pro informaci lze se o té kauze informovat na www.nadrazibrno.wz.cz
Pčosím o informaci, zda a jak je ho možno nominovat.
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist