https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zoopark-chomutov-chce-nahradit-ztraceny-zisk-bydlenim-se-zazitkem
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zoopark Chomutov chce nahradit ztracený zisk bydlením se zážitkem

18.6.2020 00:06 | CHOMUTOV (ČTK)
Foto | Aagnverglaser / Wikimedia Commons
Zoopark v Chomutově od pondělí začne přijímat rezervace na zážitkové bydlení v původním hrázděném stavení ve skanzenu Stará Ves. Chce tím nahradit ztracený zisk ze vstupného, přišel o něj v době pandemie koronaviru. V horní části stavby je ložnice, společenská místnost a koupelna, kde se může ubytovat až deset lidí.
 

Lidé si podle ředitelky zooparku Věry Fryčové zkusí bydlet v historické budově, kde budou mít možnost postarat se o ovce, časem také o slepice. Na záhonu před stavením si mohou natrhat bylinky a kromě samotného bydlení využít i další doplňkové aktivity jako jízdu kočárem. Součástí ceny, která činí 3600 korun na noc pro dva dospělé a dvě děti, je vstup do zooparku, a to i v časně ranních či večerních hodinách. "To nezažije každý," doplnila Fryčová.

Možnost bydlení ve skanzenu mohou zájemci využít celoročně, stavení má topení, uvedla ředitelka.

Zhruba v srpnu by se mohli lidé ubytovat také v roubené stavbě vedle stavení, Fryčová počítá do budoucna i s ubytováním ve mlýně. "Tam zatím není přívod vody," uvedla ředitelka. Záleží podle ní také na zájmu o bydlení ve stavení. "Věříme tomu, že se nám podaří nějaké ty návštěvníky sem přilákat," dodala.

Podkrušnohorský zoopark Chomutov je rozlohou největší zoologickou zahradou v Česku. Spolu se skanzenem a jezdeckým areálem zaujímá 112 hektarů a k vidění je na 1050 zvířat. Otevřen byl v roce 1975.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist