https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zranene-kravy-snesly-z-alpskych-pastvin-ve-svycarsku-vrtulniky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zraněné krávy snesly z alpských pastvin ve Švýcarsku vrtulníky

28.8.2021 18:09 | BERN (ČTK)
Kráva na pastvě
Kráva na pastvě
Tucet krav, které se přes léto poranily na vysokohorských pastvinách ve Švýcarských Alpách, snesly v pátek do nižších poloh vrtulníky. Jejich zdravější kolegyně sestoupí o víkendu, aby se zúčastnily každoroční přehlídky hovězího dobytka v centrálním švýcarském kantonu Uri, informovala agentura Reuters.
 

Zhruba tucet krav v pátek přistálo poblíž horského průsmyku Klausenpass v nadmořské výšce kolem 1950 metrů. Zbytek přibližně tisícihlavého stáda má zamířit během víkendu do oblasti kolem údolní vesnice Urnerboden, kde se každým rokem koná přehlídka skotu.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (2)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

radim buffalo tobias

radim buffalo tobias

29.8.2021 01:26
no a o jaké zranění se jedná že investovali do vrtulníku pro jejich přepravu ? stála tato přeprava víc než stojí kráva ?
Odpovědět

Viktor Šedivý

29.8.2021 23:20 Reaguje na radim buffalo tobias
Řekl bych, že pokud teď nezačnou dojit aspoň třiatřicetiprocentní smetanu, tak to byla ztrátová akce ;-)
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist