https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zvirata-ve-zlinske-zoo-cekaji-na-stedry-den-darky-v-podobe-ruznych-dobrot
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zvířata ve zlínské zoo čekají na Štědrý den dárky v podobě různých dobrot

24.12.2023 00:51 | ZLÍN (ČTK)
Papoušci ara se mohou těšit na hrozny a oříšky.
Papoušci ara se mohou těšit na hrozny a oříšky.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | ZOO Zlín
Vánoční dárky v podobě různých dobrot dostanou na Štědrý den zvířata ve zlínské zoologické zahradě, sdělila mluvčí zahrady Romana Mikešová. Zoo bude na Štědrý den pro návštěvníky otevřená do 14:00, děti do 13 let budou mít vstup za symbolickou jednu korunu.
 

"Nosorožci, tapíři, žirafy a antilopy si pochutnají na mrkvi a červených jablkách, slůně Zyqarri, trojice slonic a sloní samec Jack kromě jablek výjimečně dostanou také banány a větší příděl suchého chleba, jejich oblíbené pochoutky. Papoušci ara se mohou těšit na hrozny a oříšky," uvedla mluvčí. Pro drobné opičky kotuly veverovité je připraveno tropické ovoce, oříšky, fíky a datle.

Speciální pamlsky čekají na obyvatele tropické haly. "Opičkám chvostanům bělolícím chovatelé na Štědrý den naservírují směs různých druhů müsli, oříšků, sušeného ovoce, speciálních piškotů a medu. Vydry obrovské dostanou žluté melouny, které využijí i ke hraní," uvedla Mikešová.

Klokani si pochutnají na mimořádném přídělu čerstvých větví stromů. V Zátoce rejnoků chovatelé dvacítce mořských rejnoků naservírují kromě tradičních krevet a olihní také chobotničky. "Naopak u lachtanů nebo tučňáků Humboldtových bude Štědrý den ve znamení tradičního krmení – pořádné porce mořských ryb," uvedla mluvčí.

Areál zahrady je svátečně vyzdobený, nechybějí světelné siluety slonů, tapírů, nosorožců, jaguára, lvů, žirafy, aligátora či tučňáků. "Návštěvníci mohou potěšit i naše zvířata a pod vánoční strom na nádvoří zámku Lešná položit dárek v podobě ovoce, zeleniny, ořechů nebo sušeného chleba," uvedla Mikešová.

Zahrada je otevřená každý den v roce. Od 25. prosince do 1. ledna bude otevřená do 17:00.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Zbyněk Šeděnka

24.12.2023 14:29
Čekal jsem že se redakce k něčemu rozhoupe, ale nestalo se tak. Takže aspoň v této diskusi přeji všem místním diskutujícím hezké vánoční svátky, klid, pohodu a všechno to, co si sami přejí. Mějte se všichni moc hezky a těším se, že se tady budeme i nadále potkávat.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist