Přátelé přírody z. s.: Na dovolenou jinam a jinak než vždycky? Přátelé přírody nabízejí levné ubytování na 1000+1 místě v Evropě i jinde ve světě

30. května 2016 | Přátelé přírody z. s.
Autor: Miroslav Prokeš, tel: 602431149
Pokud si rádi dovolenou plánujete sami a chcete ji strávit jinak než ostatní, možná vás zaujme tato nabídka. Mezinárodní hnutí Přátelé přírody provozuje na tisíc ubytovacích zařízení od turistických útulen po horské hotely v mnoha nejen evropských zemích, zejména v těch německy mluvících, ale třeba i v Chile či v senegalském Dakaru. Vyhledávač v angličtině a němčině najdete na www.naturfreunde-haeuser.net.

Samotné hnutí vzniklo jako svépomocný turistický spolek už v roce 1895 ve Vídni a od té doby se rozrostlo na více než 500 tisíc členů ve 43 státech na čtyřech kontinentech. Jeho česká větev byla po pauze dvou totalit obnovena v roce 1991, spolek Přátelé přírody z. s. má svoje aktivní skupiny v řadě krajů Česka.

Členové spolku mají ve všech zahraničních Domech přátel přírody nárok na slevu ve výši 15 až 50 procent na členskou známku. Tu může každý zájemce obdržet spolu s průkazem poštou po přihlášení se na adrese info@pratele-prirody.cz a zaplacení ročního členského příspěvku ve výši 200 Kč, nad 65 let 150 Kč, dítě do 15 let 100 Kč.

Proto pokud chcete zažít dovolenou v trochu jiném stylu, než jste byli doposud zvyklí, neváhejte tento spolek kontaktovat! Už letos můžete jako individuální členové českých Přátel přírody vyjet na prázdniny jinak, než jste byli zvyklí.
Miroslav Prokeš, tel: 602431149 tisknout poslat

Zapomněli jste heslo? Změňte si jej.

Příběhy české přírody

Blíž přírodě

Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Econnectu. Navštivte Ecomonitor.