https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/majitele-areny-v-seville-chteji-davat-detem-listky-na-byci-zapasy-zdarma
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Majitelé arény v Seville chtějí dávat dětem lístky na býčí zápasy zdarma

8.5.2024 18:05 | SEVILLA (ČTK)
Firma Pagés, která pořádá býčí zápasy v proslulé sevillské aréně, bude poskytovat dětem mladším osmi let vstupenky zdarma. Chce je tak od útlého věku seznámit se španělskou tradicí, o jejímž zachování se v zemi v poslední době vede velmi vášnivá debata, píše agentura Reuters.
 

Vstupenky zdarma nebudou na všechny zápasy, ale jen na takzvané novilladas, při nichž toreadoři trénují s mladými býky. Děti navíc musí doprovázet dospělý s platnou vstupenkou.

"Myslíme si, že je špatné, že se těchto představení mohou účastnit malé děti, protože sledování utrpení zvířat může způsobit psychickou újmu," uvedl José Enrique Zaldívar, který stojí v čele Španělské asociace veterinářů bojujících za zrušení býčích zápasů. Přilákání dětí ke koridě je podle Zaldívara poslední nadějí tohoto druhu zábavy na opětovné získání publika.

Španělské ministerstvo kultury minulý týden oznámilo, že zruší národní cenu býčích zápasů. Svůj krok odůvodnilo tím, že ve španělské společnosti rostou obavy o osud zvířat a že býčí zápasy jsou relativně málo navštěvovaným představením. Tuto národní cenu mělo Španělsko od roku 2011, dostali ji slavní matadoři či sdružení, jež se býčími zápasy zabývají.

O býčích zápasech se ve Španělsku poměrně často diskutuje. Ochránci práv zvířat hovoří o tom, že pro lidské potěšení jsou pořádána představení, ve kterých zvířata trpí a která často končí smrtí býka. Část Španělů však namítá, že slavná korida je důležitou součástí národní identity. Zájem o býčí zápasy podle agentury AFP polevuje především mezi mladšími Španěly.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (2)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Jaroslav Řezáč

10.5.2024 06:59
kdyby si toreador vyměnil poztici s býkem, tak by to bylo i poučné. Smrt je přirozeností, ale ne z rozmaru.
To si můlžou zapnout rovnou TIKTOK a jít vykonávat ty stupidně debilní VÝZVY k sebepoškozování a poškozování druhých.
Odpovědět

Zbyněk Šeděnka

10.5.2024 20:16
Prošč ty haranty radši nepustí, aby si zadarmo s tím býkem pohráli v aréně?
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist