https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/PR-jak-se-nespalit-pri-vyberu-pujcky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PR článek

Jak se nespálit při výběru půjčky

2.8.2017 12:59 (2AB NET Solutions)
Jak by měla vypadat dokonalá půjčka? Měla by být výhodná a měla by být od férového poskytovatele. Pokud obojí víte, ale stále si nejste jisti tím, jak se nespálit při výběru půjčky, tak vám v tom poradíme. Můžete si být jisti, že konkrétních informací získáte celou řadu.
 

Udělejte si dokonalý přehled o možnostech

Jít a kývnout na první nabídku může být velkou chybou. I když se vám bude zdát jako celkem výhodná, opak může být pravdou. Později totiž zjistíte, že jste si naopak vzali takovou půjčku, která dnes patří mezi ty nejhorší možnosti, které jenom existují. I to je důvod proč na to jít opačně. Radou, jak se nespálit, je snaha o zjištění všech možností, jaké na trhu jsou. K tomu poslouží třeba inzerce půjček Finmoney, kde si můžete jednoduše udělat přehled o všech možnostech, s ohledem na několik konkrétních věcí:

• Charakteristiku půjčky
• Typ poskytovatelů
• Výhody a nevýhody půjčky

Nejvýhodnější půjčka je ta nejlepší

Další věc, které se musíte držet a na kterou musíte hledět, je rozhodně také výhodnost. Jak konkrétně ji poznáte? Podívejte se s námi. Klíčovým ukazatelem je RPSN neboli roční procentuelní sazba nákladů. Obsahuje vše, co může půjčku zdražovat. A to včetně konkrétní úrokové sazby. Dále obsahuje třeba i různé poplatky, nebo i řadu dalších věcí. Tedy vše, co má na výši přeplacených peněz vliv.

Když bychom se měli podívat na to, co je v současné době to nejvýhodnější, tak jasně platí, že čím je hodnota RPSN nižší, tím pochopitelně pro vás také lépe. Když máme být konkrétnější, je třeba říci také to, že existují i možnosti spojené s tím, že RPSN může být dokonce i nulové. Typickým příkladem jsou SMS půjčky a možnost, kterou je první půjčka zdarma. Ta je dnes stále oblíbenější možností pro každého, kdo hledá půjčku, za kterou nezaplatí ani jednu jedinou korunu navíc. Lákadlo je v tomto směru tedy jasně dané.

Zaměřte se také na poskytovatele

Když vybíráte půjčku, tak hleďte také na to, aby byl férový i samotný poskytovatele. Jedině tak máte jistotu, že se rozhodně nespálíte. Pokud chcete příklad jednoho poskytovatele, který je rozhodně velmi dobrou volbou, tak je to online půjčka. Dnes poměrně známá a také vyhledávaná varianta, která je spojena s tím, že můžete jednoduše získat až 10 000 Kč, na cokoliv jenom budete chtít. A co když si vyberete poskytovatele jiného a budete chtít vědět, zda je férový? Jsou i další ukazatele, kterých se můžete držet. Konkrétně se jedná o:

• Dohledatelnost kontaktních údajů
• Dostupnost poboček
• Dobré reference a hodnocení

Zajímejte se o výhody, které jsou s půjčkou spojené

Mnoho půjček dnes můžete splácet skutečně velmi dlouhou dobu, třeba i několik let. Během těch se může stát celá řada různorodých věcí. Je tedy jasné, že byste se měli zajímat o možné výhody, které využijete hlavně v budoucnu. Jaké to mohou být? Třeba výhoda spojená s tím, že si můžete výši splátek v budoucnu zvyšovat, stejně jako není problém si splátky také snižovat. Dále je dobré zajímat se také o to, zda můžete získat výhody třeba v podobě toho, že vám jsou vraceny splátky, nebo úroky. I to jsou pozitiva, díky kterým se při výběru půjčky rozhodně nespálíte. Tím si můžete být stoprocentně jisti.

Mějte jasno i o využití

Dnes je možné půjčky rozdělit do dvou hlavních kategorií. První jsou účelové půjčky, které je možné využít jenom na konkrétních několik účelů. Když budeme dále konkrétní, tak existují i půjčky, které jsou neúčelové. V tomto směru je jenom na vás konkrétních, na co přesně budete finanční prostředky využívat. I to je směr, který je dobré zvážit, abyste mohli půjčku využít přesně na to, na co chcete. Hlavně u účelových je dobré zjistit si, zda je možné finance využít právě na to, k čemu jsou určené.


reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist