https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/brnenskym-stromem-roku-je-topol-bily-rostouci-na-vinohradech
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Brněnským stromem roku je topol bílý na Vinohradech

7.6.2017 16:50 | BRNO (ČTK)
Brňané si v anketě zvolili strom roku, je jím topol bílý rostoucí v parčíku u městského úřadu na Vinohradech.
Brňané si v anketě zvolili strom roku, je jím topol bílý rostoucí v parčíku u městského úřadu na Vinohradech.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Ekologický institut Veronica
Brňané si v anketě zvolili strom roku, je jím topol bílý rostoucí v parčíku u městského úřadu na Vinohradech. Vyhlášení se uskuteční formou veřejného pikniku přímo u vítězného stromu. Dnes to v tiskové zprávě uvedla Michaela Wolná z Ekologického institutu Veronica, který anketu pořádá.
 

Letos byla anketa zaměřená na malé parky. Zájemci měli možnost hlasovat pro jeden z osmi nominovaných stromů z různých částí města, a to prostřednictvím webových stránek ekologického institutu nebo také na facebookové stránce. Vítězný strom získal 329 hlasů.

"Zejména staré stromy jsou pro životní prostředí města naprosto nenahraditelné. Naše anketa chce upozornit na ty nejzajímavější a zapojit občany Brna, aby se na jejich ochraně podíleli," uvedla Radka Matějíčková z ekologického institutu. Doplnila, že pořadatelé letos proto pojali slavnostní ocenění jako společný piknik, do kterého se může každý zapojit. Na piknik, který se u vítězného stromu uskuteční 17. června v 11:00, si tak návštěvníci mohou vzít deku a přinést pochutiny z vlastní kuchyně, o něž se mohou podělit s ostatními. Piknik doprovodí živá hudba a krátké příspěvky na téma prospěšnosti městské zeleně.

Lidé mohou nejkrásnější stromy v Brně vybírat od roku 2000. Ankety se konaly každoročně, vyjma let 2004 a 2016, kdy je pořadatelé z kapacitních důvodů neuskutečnili. V roce 2015 v hlasování zvítězil dub ve Foerstrově ulici, který byl vysazen k 70. výročí příchodu Salesiánů do Brna.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist