https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/chomutov-odvolal-reditelku-zoo-v-souvislosti-s-praci-veznu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Chomutov odvolal ředitelku zoo v souvislosti s prací vězňů

30.10.2017 16:56 | CHOMUTOV (ČTK)
Chomutovští radní dnes odvolali ředitelku Pokrušnohorského zooparku Chomutov Ivetu Rabasovou. Důvodem je porušení povinností, kvůli němuž věznice ve Všehrdech vypověděla smlouvu se zooparkem. Informoval o tom mluvčí radnice Tomáš Branda. Na zaměstnávání vězňů mimo určené pracoviště upozornil koncem minulého týdne server HlídacíPes.org. "S ohledem na dosavadní dobrou práci ředitelky a její odborný kredit se město více k případu nebude vyjadřovat," uvedl Branda.
 

Podle serveru při běžné kontrole zaměstnávání vězňů vězeňská služba přišla na to, že vězni nejsou na svém pracovišti. Vězni prý pracovali v bydlišti jednoho ze zaměstnanců zoo. Vězeňská služba proto okamžitě vypověděla smlouvu s Podkrušnohorským zooparkem Chomutov.

Chomutov jmenoval Rabasovou ředitelkou v roce 2008. Tehdy nastoupila na místo svého tehdejšího manžela Přemysla Rabase, který nyní působí jako ředitel zoologické ve Dvoře Králové nad Labem. Před dvěma lety Rabasová obhájila ředitelskou funkci v konkursu vyhlášeném radnicí, připomněl server.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist