https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ekolistcz-a-jan-rybar-v-lednu-spolecne-zahaji-rok-jinak
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PR článek

Ekolist.cz a Jan Rybář v lednu společně zahájí "Rok jinak"

1.12.2010 14:55 | PRAHA (BEZK)
Prostřednictvím akce "Rok jinak" umožňuje Nadace Vodafone lidem z komerční sféry, aby rok pracovali pro neziskový sektor a uplatnili zde své zkušenosti a znalosti. Jan Rybář, zkušený novinář a fotograf, si padl do oka se serverem Ekolist.cz, který je vydáván občanským sdružením BEZK. Společně pak přesvědčili porotu Nadace Vodafone, že je dobrý nápad poslat Rybáře na rok právě do Ekolistu.
 

Jan Rybář

„Na práci v Ekolistu se moc těším,“ říká Jan Rybář, který se už téměř dvacet let pohybuje v prostředí špičkové žurnalistiky. Jako zahraniční zpravodaj MF DNES za víc než 12 let projel celý svět, napsal dvě reportážní knihy, vyhrál fotografickou soutěž Czech Press Photo. "Pracovat pro server Ekolist.cz, naplno využít jeho potenciál, a alespoň částečně tak pozměnit mediální scénu v ČR, považuji za obrovskou výzvu,“ uvádí Jan Rybář.

Ekolist.cz je na českém internetu od roku 1997. Profiluje se jako nestranné zpravodajské médium zaměřené na informování o přírodě a životním prostředí. "Děláme svou práci co nejlépe," říká ředitel BEZKU, tedy vydavatele Ekolistu.cz, Pavel Činčera. "Najmout dlouholetého a ostříleného novináře typu Rybáře je ale mimo finanční možnosti našeho vcelku malého sdružení. Proto nás těší, že nám to Nadace Vodafone umožní."

Co bude Jan Rybář pro Ekolist.cz dělat? Samozřejmě bude psát vlastní články, ale také předá něco ze svých zkušeností. Redaktoři a redaktorky Ekolistu.cz se pod jeho vedením přiučí novinářskému řemeslu: jak editovat zprávu tak, aby se dobře četla, jak zacházet s fotografiemi, aby byla radost na ně pohledět. Jak se rychle orientovat v záplavě témat a informací a jak upozorňovat na to podstatné a zajímavé. Jan Rybář se bude rovněž podílet na přípravě veřejně přístupné fotobanky, která by se měla stát součástí serveru Ekolist.cz.

Řečeno obrazně, Jan Rybář nemá pro Ekolist.cz během roku nalovit ryby, aby nebyl hlad, ale má Ekolist.cz naučit, jak ryby chytat. A kdy poprvé společně vyrazíme na ryby? Na začátku ledna 2011.


reklama

Další informace |
BEZK, vydavatel serveru Ekolist.cz

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist