https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/eurotel-chce-stavet-vedle-erbenovy-vyhlidky-v-usti-nad-labem
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Eurotel chce stavět vedle Erbenovy vyhlídky v Ústí nad Labem

14.2.2002 16:05 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Více než 50 metrů vysokou věž pro šíření telokomunikačního signálu chce nechat postavit v sousedství Erbenovy vyhlídky, turistické dominanty Ústí nad Labem, společnost Eurotel. ČIA to potvrdil ústecký architekt Zdeněk Havlík.
 

Podle jeho slov by se měl Eurotel současně podílet na opravě Erbenovy vyhlídky, kterou založil již v první polovině 20. století spolek německých turistů.

Erbenova vyhlídka patří k nejstarším zachovalým rozhlednám na Ústecku. Radnice ústeckého městského obvodu Severní terasa má pro oblast Erbenovy vyhlídky zpracovánu studii. Ta počítá s využitím lokality a jejího okolí pro výstavbu klidové turisticko-rekreační zóny. Vyrůst zde mají cyklostezky a další turistické stezky. Dále stylové sruby, dětské hřiště a lavičky. Podle Havlíka by bylo optimální sladit výstavbu telekomunikační věže Eurotelu s realizací projektů obvodní radnice. A to za finanční spoluúčasti obou partnerů.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist