https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/jizni-korea-se-rozhodla-pokutovat-volkswagen-za-klamavou-reklamu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Jižní Korea se rozhodla pokutovat Volkswagen za klamavou reklamu

7.12.2016 08:19 | SOUL (ČTK)
Jižní Korea letos v srpnu vyměřila Volkswagenu pokutu ve výši 17,8 miliardy wonů za falšování dokumentů o testech emisí a úrovně hluku. Loni automobilku kvůli manipulaci s testy emisí pokutovala částkou 14,1 miliardy wonů
Jižní Korea letos v srpnu vyměřila Volkswagenu pokutu ve výši 17,8 miliardy wonů za falšování dokumentů o testech emisí a úrovně hluku. Loni automobilku kvůli manipulaci s testy emisí pokutovala částkou 14,1 miliardy wonů
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Jihokorejský regulační úřad FTC se rozhodl vyměřit německé automobilce Volkswagen rekordní pokutu 37,3 miliardy wonů (zhruba 800 milionů Kč) za klamavou reklamu týkající se emisí. Úřad rovněž oznámil, že podá trestní oznámení na pět bývalých i současných vedoucích pracovníků jihokorejské divize Volkswagenu.
 

Pokuta je nejvyšší, jakou kdy úřad za klamavou reklamu vyměřil. Volkswagen podle FTC v reklamách používal "nepravdivá, přehnaná či klamavá" tvrzení. Své vozy inzeroval jako šetrné k životnímu prostředí, ačkoli byly vybaveny systémem umožňujícím manipulovat s vládními testy, uvedl úřad.

Jižní Korea letos v srpnu vyměřila Volkswagenu pokutu ve výši 17,8 miliardy wonů za falšování dokumentů o testech emisí a úrovně hluku. Loni automobilku kvůli manipulaci s testy emisí pokutovala částkou 14,1 miliardy wonů.

Volkswagen loni v září přiznal, že po celém světě do zhruba 11 milionů naftových aut instaloval software, který umožňuje manipulovat s testy emisí. Aféra se týká i zhruba 1,2 milionu vozů české divize Škoda Auto.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist