https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/nova-kanalizace-zlepsi-odtok-odpadu-z-lokality-sv-vaclav-v-pisku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Nová kanalizace zlepší odtok odpadů z lokality Svatý Václav v Písku

16.8.2016 08:17 | PÍSEK (ČTK)
Město Písek bude mít novou kanalizaci a vodovod v ulicích Burketova a Výstaviště, kanalizace zlepší odvádění odpadních vod z lokality Svatý Václav. Vodárenská správa Písek s.r.o. zahájila práce na přípravě tohoto projektu. Projekt vyjde na více než 19 milionů korun bez daně. Stavět se začne na konci tohoto roku. ČTK to řekla tisková mluvčí města Písek Kristýna Barchini.
 

"Kanalizace odvádějící odpadní vody z lokality Svatý Václav je z důvodů rozvoje zdejší výstavby nedostatečná. Je také velmi obtížně přístupná z důvodu provádění strojního čištění a údržby. Zároveň dochází k odlehčení odpadních vod u dopravního hřiště při přívalových deštích, jelikož se jedná o jednotnou kanalizaci," řekl jednatel Vodárenské správy Písek s.r.o. Roman Honzík.

Vodovodní řád, který zásobuje lokalitu Svatý Václav, je veden na levém břehu řeky Otavy ke kostelu a dále na průmyslovou zónu města Písku. Při jakékoli poruše na tomto hlavním zásobním řadu dojde k přerušení dodávky vody v uvedených lokalitách.

Vybudování kanalizace a vodovodu se podle místostarosty Písku Josefa Knota (TOP 09) zlepší odvádění odpadních vod a také zásobování vodou pro lokalitu Svatý Václav.

"Vodoměrná šachta, která se zde vybuduje, přispěje k lepší ovladatelnosti vodovodních sítí a měření spotřeby v jednotlivých částech města Písku," uvedl Knot.

Písek chce v tomto a v příštím roce postavit úpravnu vody za 190 milionů korun, rekonstruovat bývalou školu na Alšově náměstí na městskou knihovnu a komunitní centrum za 160 milionů Kč bez daně. Asi 200 milionů by měla stát stavba plaveckého bazénu, pro který město stále hledá vhodné místo.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist