https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/platba-za-svoz-odpadu-se-v-jihoceskych-mestech-nezvysi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Platba za svoz odpadu se v jihočeských městech nezvýší

28.12.2016 14:19 | Č. BUDĚJOVICE (ČTK)
Platba za svoz komunálního odpadu ve větších jihočeských městech se v příštím roce nemění. Obyvatelé budou platit na rok a osobu od 460 do 680 korun. Nejlevnější poplatky jsou ve Strakonicích, kde městský úřad v porovnání s letošním rokem cenu dokonce snížil. Vyplývá to z ankety ČTK.
 

"Snížením poplatku město motivuje občany ke třídění odpadu, ale i k ukládání odpadu na sběrném dvoře zcela zdarma," řekla mluvčí strakonického městského úřadu Markéta Bučoková. Letos lidé platili za svoz 510 korun, od příštího roku se tak cena o 50 Kč sníží.

Písečtí budou i v příštím roce platit 490 korun. I v Jindřichově Hradci zůstává tarif stejný. Lidé tam budou i v roce 2017 platit za svoz odpadu 500 korun. Stejnou částku zaplatí i obyvatelé Prachatic. V Táboře zůstává poplatek na úrovni 550 Kč.

Nejvyšší částku uhradí obyvatelé Českých Budějovic. Za popelnice tam každý občan města zaplatí 680 korun. Přesto tato částka nepokryje náklady spojené s likvidací odpadu a doplácí je magistrát. České Budějovice platí za svoz odpadu zhruba 55 milionů korun ročně.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist