https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/premnozena-prasata-budou-na-vychode-prahy-strilet-i-externi-lovci
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Přemnožená prasata budou na východě Prahy střílet i externí lovci

3.3.2017 10:15 | PRAHA (ČTK)
V období od září do listopadu se uskuteční velká naháňka se zhruba 60 lovci se psy.
V období od září do listopadu se uskuteční velká naháňka se zhruba 60 lovci se psy.
Na východě Prahy přibude pravidelných honů na divoká prasata a povolení k odstřelu dostanou i externí lovci. Rovněž budou vystavěny nové posedy, místa vábící divočáky a rozmístěny infocedule pro obyvatele. Na svých internetových stránkách to uvedla radnice Prahy 14. Na opatřeních se s myslivci z Horních Počernic domluvily Praha 14, Dolní Počernice, Horní Počernice a Běchovice. Přemnožení divočáci v těchto částech několikrát napadli psy.
 

"Rada městské části bude projednávat nákup dvou posedů, což věřím, že bude schváleno. Rovněž jsme se domluvili s lesy hlavního města, že na námi vytipovaných patnácti místech instalují nové jednotné informační cedule. Lidé je najdou především u hlavních vstupů do oblasti honitby," uvedla radní Prahy 14 Irena Kolmanová (TOP 09).

Myslivci mají kromě zmíněných opatření rovněž změnit interní předpisy upravující povolenou hmotnost střílené černé zvěře a zajistit dohodu s nájemci orné půdy, aby vytvořili průchody v obilovinách a řepce. V období od září do listopadu se pak uskuteční velká naháňka se zhruba 60 lovci se psy.

Divoká prasata jsou v Praze přemnožena zejména v lesoparku Čihadla a v parku U Čeňku. V několika případech už napadla psy. Myslivci letos jednou uspořádali speciální hon, při kterém byli zastřeleni dva divočáci.



reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

LB

Lukas B.

3.3.2017 13:36
jak u blbečků na dvorečku, čili veselé halali: jsou tady přemnožená všežravá prasata (která mimochodem například žerou hodné tetřívky tak, že tito přežívají jen v refugiích nadmořských výšek takových, že tam prasata nepáchnou), a ona se bude řešit "změna interní předpisy upravující povolenou hmotnost střílené černé zvěře". za mě ohněm a mečem.
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist