https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/regulace-vyhlasena-v-sobotu-v-praze-kvuli-smogu-dnes-skoncila
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Regulace vyhlášená v sobotu v Praze kvůli smogu skončila

24.1.2017 09:30 | PRAHA (ČTK)
Po sobotním vyhlášení regulace magistrát požádal řidiče aut, aby nevyjížděli.
Po sobotním vyhlášení regulace magistrát požádal řidiče aut, aby nevyjížděli.
Meteorologové zrušili včera večer regulaci v Praze, vyhlášenou v sobotu časně ráno kvůli vysoké koncentraci polétavého prachu v ovzduší. Smogová situace dál trvá. Informoval o tom Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).
 

Regulace, při níž některé podniky omezují činnost, se vyhlašuje, pokud alespoň na polovině měřicích stanic v daném území dvanáctihodinový průměr koncentrací částic polétavého prachu překročí hranici 150 mikrogramů na metr krychlový a zároveň se pro dalších 24 hodin nečeká pokles. Smogová situace platí při koncentracích nad 100 mikrogramů.

Po sobotním vyhlášení regulace magistrát požádal řidiče aut, aby nevyjížděli. Utlumena byla výroba ve čtyřech podnicích. Na svém úterním jednání budou radní hlavního města zvažovat, zda by měla být městská hromadná doprava v době smogu zdarma. Omezení pro automobily město zatím nechystá.

Špatné rozptylové podmínky přetrvávají na většině území České republiky několik dní po sobě. Smogová situace je vedle Prahy nadále v aglomeraci Ostrava, Karviná a Frýdek-Místek bez Třinecka, dále v celém Ústeckém, Jihočeském, Pardubickém a Královéhradeckém kraji. Signál regulace dnes začal platit v Plzeňském kraji a zůstává ve Středočeském a Olomouckém kraji.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist