https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/slonice-donna-a-sita-se-stehuji-z-prazske-zoo-do-nemecka
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Slonice Donna a Sita se stěhují z pražské zoo do Německa

6.3.2017 16:00 (ČTK)
Slonice Donna musí pražskou skupinu slonů opustit pro bezpečnost zvířat i chovatelů. Sita pochopitelně potřebuje být s matkou a protože je nelze držet trvale oddělené od ostatních slonic, musí odejít také.
Slonice Donna musí pražskou skupinu slonů opustit pro bezpečnost zvířat i chovatelů. Sita pochopitelně potřebuje být s matkou a protože je nelze držet trvale oddělené od ostatních slonic, musí odejít také.
Tento víkend měli návštěvníci zoologické zahrady v Troji poslední možnost vidět Situ, první slůně narozené před čtyřmi lety v Praze. Společně se svojí matkou Donnou se bude stěhovat do německého Osnabrücku. Chovatelé se rozhodli obě slonice přemístit do jiné zoo kvůli tomu, že Donna začala být agresivní a opakovaně napadala další členy stáda, hlavně Tamaru a Shanti. Už delší dobu žily proto Sita s Donnou odděleně od ostatních samic.
 

"Slonice Donna musí pražskou skupinu slonů opustit pro bezpečnost zvířat i chovatelů. Sita pochopitelně potřebuje být s matkou a protože je nelze držet trvale oddělené od ostatních slonic, musí odejít také," uvedla v pátek pražská zoo na svém webu. Ředitel zahrady Miroslav Bobek už dříve uvedl, že rozloučení je těžké i kvůli tomu, že Donna čeká další mládě.

Tuto sobotu i neděli se mohli lidé rozloučit s oběma samicemi při komentovaném setkání v Údolí slonů.

Donna přišla do pražské zoo z Rotterdamu v květnu 2012 už březí a v únoru 2013 porodila Situ, která se stala prvním v Praze narozeným slůnětem. Prvním slůnětem, které bylo v Praze narozeno i počato, byl Maxmilián. Narodil se loni v dubnu Janitě. V říjnu k němu přibyl sameček Rudolf.

V Zoo Osnabrück vznikne nová chovná skupina, kterou bude kromě Donny a její dcery tvořit ještě samec. Chovatelé věří tomu, že nebude útočit na ostatní zvířata, protože tam nebudou jiné samice. "Nebude žít v neustálém napětí a nebude muset být prostorově omezována, jak je tomu již nyní u nás," uvedla pražská zoo.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist