https://ekolist.cz/cz/kultura/zpravy-kultura/ekocentrum-prales-rozsiri-komunitni-zahradu-a-zpristupni-ji-vozickarum
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ekocentrum Prales rozšíří komunitní zahradu a zpřístupní ji vozíčkářům

16.9.2018 00:23 | PRAHA (Ekolist.cz)
Projekt komunitní zahrady je součástí Ekocentra Prales, které je v provozu od května roku 2017. Zahrada využívá zázemí bývalé okrasné školky, jejích produkčních ploch včetně fóliovníku a doplňuje tak činnost ekocentra.
Projekt komunitní zahrady je součástí Ekocentra Prales, které je v provozu od května roku 2017. Zahrada využívá zázemí bývalé okrasné školky, jejích produkčních ploch včetně fóliovníku a doplňuje tak činnost ekocentra.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | Dagmar Singertová / Lesy hl. m. Prahy
Pražské Ekocentrum Prales získalo dotaci ve výši 296 400 Kč na rozšíření komunitní zahrady ekocentra a jejímu přizpůsobení handicapovaným návštěvníkům. Informoval o tom pražský magistrát.
 

Rada hlavního města Prahy 11. září rozhodla o poskytnutí dotace ve výši 296 400 Kč společnosti Lesy hl. m. Prahy, které ekocentrum provozují. Prostředky budou využity pro rozšíření komunitní zahrady ekocentra a jejímu přizpůsobení handicapovaným návštěvníkům.

Komunitní zahrada využívá zázemí bývalé okrasné školky, jejích produkčních ploch včetně fóliovníku. Díky dalšímu zázemí ekocentra a dispozicím projekt umožňuje formou vzájemného setkávání, sdílení společných zkušeností a podobně rozšiřovat společenskou rovinu komunitního zahradničení.

Je ale potřeba komunitní zahradu udělat pokud možno bezbariérovou. Kvůli tomu se uvolní třetina plochy fóliovníku pro úpravy a vybudují se zpevněné plochy. Ale hlavně se nainstalují speciální vyvýšené záhony, které budou snadno přístupné pro lidi na vozíku. A také vzniknou úložiště nářadí, se kterými si vozíčkáři poradí.

Dojde i k úpravě některých záhonů ve venkovním prostoru komunitní zahrady a také k úpravě sociálního zařízení a zázemí pro potřeby vozíčkářů.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist