https://ekolist.cz/cz/kultura/zpravy-kultura/global-water-dances-v-praze-se-bude-tancit-pro-vodu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Global Water Dances: V Praze se bude tančit pro vodu

22.6.2011 01:45 | PRAHA (Ekolist.cz)
Organizátoři celosvětové osvětové akce věří, že podobně jako se spojuje voda v tok, může tanec spojit i lidi a pomoci tak najít řešení vážných environmentálních problémů.
Organizátoři celosvětové osvětové akce věří, že podobně jako se spojuje voda v tok, může tanec spojit i lidi a pomoci tak najít řešení vážných environmentálních problémů.
V rámci festivalu United Islands můžete 25. června 2011 potkat na Střeleckém ostrově v Praze i tanečníky zapojené do celosvětového projektu Global Water Dances. Jejich představení, stejně jako tanec na dalších 54 místech po celé zeměkouli, bude tento den věnováno vodě a její ochraně.
 

„Myslím, že pokud lidé pouze čtou zprávy na internetu nebo v tisku, jdou všechny informace jen přes intelekt,“ řekla Ekolistu Rena Milgrom, choreografka a organizátorka pražského vystoupení. „Ale důležité životní události a témata musí jít i přes tělo.“ Pokud je téma propojeno s uměním, lidé to podle ní vnímají mnohem silněji, z více stran a je tak větší šance je pro věc zaujmout.

Organizátoři celosvětové osvětové akce věří, že podobně jako se spojuje voda v tok, může tanec spojit i lidi a pomoci tak najít řešení vážných environmentálních problémů. „Co chybí, není znalost, nebo technologie, ale odhodlání a vůle,“ uvádí na svých webových stránkách.

Prostřednictvím tance chtějí autoři iniciativy Global Water Dances zvýšit povědomí o důležitosti tohoto živlu a nedostatku pitné vody ve světě. Podle Světové zdravotnické organizace nemá přístup ke kvalitní pitné vodě v současnosti téměř 900 000 milionů obyvatel.

V Praze bude tancovat asi 30 tanečníků v sobotu 25. června v 17.00 v cípu Střeleckého ostrova na Vltavě. Doprovodí je šest perkusionistů pod vedením Hearna Gadboise a pražský sbor Cantina. Série tanců Global Water Dance ale odstartuje již ráno v Tichomoří (v 17.00 hodin místního času). Hodinu po hodině, tak jak se bude posouvat jednotlivými časovými pásmy, bude celý den akce vysílána i on-line na internetových stránkách projektu.


reklama

 
Další informace |

Webové stránky taneční studia Zambra
Oficiální stránky iniciativy Global Water Dances



Zdeňka Vítková

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist