https://ekolist.cz/cz/kultura/zpravy-kultura/labuti-rodinku-v-prostejove-pred-auty-chrani-dopravni-znacky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Labutí rodinku v Prostějově před auty chrání dopravní značky

12.7.2019 00:14 | PROSTĚJOV (ČTK)
Výstražné dopravní značky s vykřičníkem a cedulí s nápisem "Labutě na silnici" budou u přechodu pro chodce v těsném sousedství rybníka instalovány po dobu hnízdění labutí.
Výstražné dopravní značky s vykřičníkem a cedulí s nápisem "Labutě na silnici" budou u přechodu pro chodce v těsném sousedství rybníka instalovány po dobu hnízdění labutí.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | MMPv
Netradiční dopravní značky, které řidiče upozorňují na labutě přecházející vozovku, byly instalovány u silnice vedoucí kolem rybníka v Prostějově-Drozdovicích. Prostějovská radnice chce pomocí dopravního značení a ochranného plůtku snížit riziko, že labutě či jejich mláďata při přecházení silnice skončí pod koly projíždějících automobilů.
 
Cedule "Labutě na silnici".
Cedule "Labutě na silnici".
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | MMPv

"Loni jsme bohužel o labutí rodinku přišli. Letos jsme jim proto chtěli co možná nejvíce zajistit soukromí pro výchovu mláďat. Proto ten mini plotek, který zabraňuje vstupu do jejich rodinného prostoru. Protože si rodinka našla cestu po silničním přechodu do Kolářových sadů, rozhodli jsme se, že na místě necháme osadit také dvě dopravní značky," sdělila včera primátorova náměstkyně Milada Sokolová (ODS).

Výstražné dopravní značky s vykřičníkem a cedulí s nápisem "Labutě na silnici" budou u přechodu pro chodce v těsném sousedství rybníka instalovány po dobu hnízdění labutí. Kolem rybníka v Drozdovicích byly navíc rozmístěny tabule, které veřejnost informují o škodlivosti krmení vodního ptactva.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

MP

Marta Pokorná

9.11.2021 15:35
To je dobrý nápad, také máme na vesnici takové netradiční značky, které jsou tam dané zejména kvůli cyklistům. Vypadají nějak takto: https://www.dopravniznaceni.com/vystrazne-dopravni-znacky-seznam každopádně myslím, že díky dobrému dopravnímu značení jsou silnice na vesnicích o dost bezpečnější.
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist