https://ekolist.cz/cz/kultura/zpravy-kultura/manzele-z-haify-se-rozvadeji-kvuli-divocakum-na-zahrade-manzel-je-tam-nechce
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Manželé z Haify se rozvádějí kvůli divočákům na zahradě, manžel je tam nechce

1.5.2021 15:05 | JERUZALÉM (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Manželé z izraelské Haify se rozvádějí kvůli divokým prasatům, která začala chodit na jejich zahradu. Nedokážou se totiž shodnout na tom, jak věc řešit, napsal list The Jerusalem Post (JP).
 

Pár spolu žije 17 let a muž nedávno poslal prostřednictvím právníka manželce dopis, v němž ji upozorňuje, že se problému vyhýbá a je jí jedno, že se její choť kvůli divočákům bloumajícím po zahradě bojí o svůj život.

"Mám strach, že na mne zaútočí. Už lidi ve městě napadli. Je to život ohrožující situace," tvrdí manžel. Obvinil choť, že zvířata nechává volně běhat po pozemku. "Dovolí jim přijít a krmí je, to je opravdu divné," soudí muž.

Pozval profesionály, aby přinutili zvířata pozemek opustit, ale manželka se proti tomu postavila.

Prohlásila, že má ta divoká prasata ráda a že když manžel trvá na tom, aby odešla, ať odejde sám. A pak požádala o rozvod.

JP píše, že se Haifou potuluje stále větší množství divočáků, kteří se drží v rodinných skupinách. Dříve se omezovali na noční pochůzky, teď je tyto sudokopytníky vidět i ve dne prohrabávat odpadky, děsit domácí zvířata nebo blokovat silnice.

V severním a středním Izraeli divočáků přibývá a Haifa má primát v počtu útoků těchto zvířat na lidi. Loni jedno z nich zranilo osmačtyřicetiletou ženu, která byla na procházce v severním Izraeli.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (13)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Zbyněk Šeděnka

1.5.2021 17:01
To tady fakt musí být i bulvár? Za chvilku se tady bude psát, která sereblita si pořídila silikony.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

1.5.2021 22:29 Reaguje na Zbyněk Šeděnka
Pokud by si pořídila nový kozy, tak to sem patří....
Odpovědět

Zbyněk Šeděnka

2.5.2021 07:53 Reaguje na Pavel Hanzl
V jaké sekci by to bylo? Nakládání s plasty, publicistika nebo ekologie?
Odpovědět

Zbyněk Šeděnka

2.5.2021 07:54 Reaguje na Zbyněk Šeděnka
Vlastně vím. Zpráva dne.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

2.5.2021 08:00 Reaguje na Zbyněk Šeděnka
Milá hebká zvířátka
Odpovědět
LB

Lukas B.

2.5.2021 11:11
když může být příčinou rozvratu manželství pes, kočka, rybičky, holuby a celkem kterýkoli koníček, proč by to nemohlo být ausgerechnet divoké prase?

typicky, a to najdete v každé ulici, žena přestává komunikovat s manželem a jeho funkci postupně přebírá pudl (ve vší počestnosti, jedná se o emoční, nikoli fzickou stránku vztahu), pudl usíná se ženou v objetí a vyštve manžela z ložnice do obýváku, stává se jediným programem trávení volného času....
Odpovědět

Zbyněk Šeděnka

2.5.2021 11:50 Reaguje na Lukas B.
Kamarád má malý zverimex a říkal mi, že ví o dvou případech, kdy důvodem k rozvodu byl pořízený papoušek. Paní domu si pořídila většího papagáje a ten se na ni citově upnul. Když se pak manžel snažil o nějaké důvernosti, papouch ho napadal. No a když padla věta:" Buď papoušek nebo já", dámy si vybraly opeřence. -)))
Odpovědět
JO

Jarka O.

2.5.2021 15:26 Reaguje na Zbyněk Šeděnka
Vy tomu věříte?;-). Mne prijde, že si ten manzel dal vlastní gól. Kdo vyhrožuje větou buď papoušek nebo já, není citově vyrovnaný:-). Papouch miluje měkkou umělou hmotu, známým vykloval knoflíky u dálkového ovládání tv.
Odpovědět

Zbyněk Šeděnka

2.5.2021 17:27 Reaguje na Jarka O.
Pokud se manželka věnuje jenom papagájovi a manžela okázale ignoruje, tak se ta otázka celkem logicky nabízí. Každý vztah je totiž hlavně o kompromisech a ne o tom, že v žebříčku hodnot je manžel na šprycli pod nějakým opeřencem.
Odpovědět
JO

Jarka O.

2.5.2021 19:38 Reaguje na Zbyněk Šeděnka
Manžel se má postarat, aby zena byla citově vyrovnaná. Jestli se nepostaral, tak mu to zena dala najevo vztahem k papouskovi, o kterého pečuje. Ženy casto rady pečují. Manžel si taky mohl najít nějaký koníček. Podobně jak v článku. Je to asi spíš otazka pro dr. Plzaka.
Odpovědět

Zbyněk Šeděnka

2.5.2021 21:29 Reaguje na Jarka O.
Každý vztah je dialog a pokud jedna strana přestane komunikovat a komunikuje radši s ptákem, je to trochu divné. A i ten největší drsňák občas potřebuje obejmout a pohladit. Pokud se ale polovička radši cicmá s opeřencem a jemu zbude na spaní akorát gauč v obýváku, nemyslím si, že chyba je jenom v něm.
Odpovědět
JO

Jarka O.

3.5.2021 12:58 Reaguje na Zbyněk Šeděnka
Vsak souhlasim. Vubec mam vlastni nazor na chov techto velkych papousku v zajeti, i kdyz by nepatrili zrovna k tem chranenym. Pokud je to male zvire, co zije 3 roky, tak mozna, ale tito dlouho zijici ptaci musi dost trpet. I chov velkych psu ve mestech, kdy lidi jsou 9 hodin z domu, je takove kontroverzni tema. Pokud to teda neni na uzitek, napr. vychova psu pro slepce. Ale zakazovat se nic nema, snad se o tom muzem jen tak bavit.
Odpovědět
JD

Jiří Daneš

2.5.2021 15:26
Co s divokými prasaty v Izraeli, když víra zakazuje jíst vepřové? A navíc, jsou jistě plná larev trichinel, proto to Hospodin zakázal jíst.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist