https://ekolist.cz/cz/kultura/zpravy-kultura/pocet-hasicskych-zasahu-kvuli-hmyzu-na-vysocine-stoupl
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Počet hasičských zásahů kvůli hmyzu na Vysočině stoupl

20.7.2018 00:12 | JIHLAVA (ČTK)
Vosy a sršně likvidují asi čtyřikrát do týdne. Hasiči i čtyřikrát denně. / Ilustrační foto
Vosy a sršně likvidují asi čtyřikrát do týdne. Hasiči i čtyřikrát denně. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
O 78 procent stoupl na Vysočině meziročně počet zásahů hasičů kvůli likvidaci obtížného a nebezpečného hmyzu. Od začátku června měli 187 výjezdů, loni za stejné období jich bylo 105. Včera to řekla mluvčí krajských hasičů Petra Musilová. Oslovené společnosti zabývající se likvidací hmyzu ale nárůst případů nepociťují.
 

"Zásahů máme standardní množství, dokonce bych řekl, že i méně," řekl pracovník jihlavské Deraslužby. Vosy a sršně likvidují asi čtyřikrát do týdne. Hasiči i čtyřikrát denně. V letní sezoně jde o stovky zásahů, řekla Musilová. Hasiči zasahují, když hrozí nebezpečí z prodlení. V opačném případě mohou požadovat uhrazení nákladů za výjezd.

Podle Musilové prozatím nikomu náklady neúčtovali. Podstatná je práce operátora tísňové linky, který má zjistit od volajícího co nejpřesnější informace. O zásahu pak rozhoduje operační důstojník. "Pokud by lidské zdraví nebo život nebyl ohrožen, tak hasiči na místo nevyjíždí," řekla Musilová. Mezi odůvodněné zásahy podle ní zejména patří odstraňování rojů v místech, kde je velká koncentrace lidí.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist