https://ekolist.cz/cz/kultura/zpravy-kultura/praha-7-vypise-krajinarsko-architektonickou-soutez-na-novy-park
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Praha 7 vypíše krajinářsko-architektonickou soutěž na nový park

28.5.2020 00:15 | PRAHA (ČTK)
Park začala radnice budovat loni, kdy byly odstraněny betonové plochy, jež nahradily trávníky.
Park začala radnice budovat loni, kdy byly odstraněny betonové plochy, jež nahradily trávníky.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | praha7.cz
Radnice Prahy 7 vypíše letos v létě krajinářsko-architektonickou soutěž na podobu nově budovaného parku na nábřeží od ulice Varhulíkové směrem k mostu Barikádníků. Zároveň hledá pro nový park jméno. Včera to sdělil mluvčí Prahy 7 Martin Vokuš. Park začala radnice budovat loni, kdy byly odstraněny betonové plochy, jež nahradily trávníky, a umístěna zde byla dvě sportoviště s venkovními stroji na cvičení.
 

"Podařilo se domluvit vytvoření nové cesty do Stromovky u bývalé panelárny, místo betonu máme u řeky louku a nyní připravujeme vyhlášení architektonicko-krajinářské soutěže. Cílem je získat u řeky místo, které bude skvělé pro sport, pikniky a procházky a zároveň bude součástí zeleného pásu nábřeží kolem celých Holešovic," uvedla místostarostka Lenka Burgerová (Praha 7 Sobě).

V parku bude možné v následujících týdnech vyplnit dotazník, kterým se radnice chce seznámit s návštěvníky parku a nasbírat data o budoucím rozvoji parku a jeho nabídce pro lidi. Informace budou podkladem pro zadání zmíněné architektonicko-krajinářské soutěže.

Radnice zároveň vyzve obyvatele, aby navrhli název parku. Nápady je možné poslat prostřednictvím internetových stránce radnice nebo poštou. Vybraný návrh Praha 7 předloží místopisné komisi hlavního města, aby mohl být oficiálně zapsaný v mapách.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist