https://ekolist.cz/cz/kultura/zpravy-kultura/praha-da-na-granty-v-oblasti-zivotniho-prostredi-45-milionu-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Praha dá na granty v oblasti životního prostředí 45 milionů korun

27.11.2019 00:14 | PRAHA (ČTK)
Pražský magistrát má pro příští rok připraveno na granty v životním prostředí 45 milionů korun.  / Ilustrační foto
Pražský magistrát má pro příští rok připraveno na granty v životním prostředí 45 milionů korun. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Pražský magistrát má pro příští rok připraveno na granty v životním prostředí 45 milionů korun. Peníze jsou určeny na šest oblastí včetně adaptace na klimatickou změnu. Vyplývá to z dokumentu, který schválili pražští radní. Pro letošek město podpořilo 173 projektů v celkové částce 44,88 milionu korun.
 

Zájemci mohou žádat o granty v oblasti veřejné zeleně, zelených učeben, ochrany přírody a rovněž na ekologickou výchovu, výukové a vzdělávací programy pro školy. Mezi oblastmi je i adaptace na klimatickou změnu.

Nejvíc peněz půjde právě na adaptaci na klimatickou změnu, a to až 30 procent z celkem vyčleněné částky. Vždy po 20 procentech pak dostanou lidé na projekty ekologické výchovy a vzdělávací programy pro školy.

Žádosti o grant musí žadatelé doručit magistrátu mezi 30. prosincem 2019 a 15. lednem 2020. O poskytnutí dotace rozhodnou úředníci do 30. června příštího roku. V případě přidělení peněz pak musí žadatelé své projekty uskutečnit nejpozději do konce roku 2021.

V letošním roce dorazilo na magistrát 222 žádostí o grant od 128 žadatelů v celkové částce 76,66 milionu. Z nich město vybralo a podpořilo 173 projektů za 44,88 milionu korun.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist